Re: Pracovní neschopnost
Takže z třetí naplánované směny bude neplacená jen 1 hodina. Zbytek plánovaných směn do 5.5. zaplatíte 68,4666 Kč za hodinu.
Na OSSZ budete posílat až po 13.5. lístek na peníze, příslušný díl neschopenky a přílohu k žádosti o nemocenské.
to ano, ale lístek na peníze máte k 13.5., takže když na OSSZ pošlete 14.5., dostane nemocenskou od 6.4. do 13.5.
Musíte k žádosti o nemocenskou poslat i přílohu a lístek na peníze nebo ukončení.
Jinak mne tedy velmi překvapuje, že už máte lístek na peníze ke 13.5., to by snad ani lékař neměl vystavit...
No, ten doktor asi nezaznamenal změnu, proto napsal lístek na peníze k 13.5. a protože dnes je teprve 24.4., tak by z toho mohl mít nepříjemnosti. Na OSSZ se doklady posílají až s ukončenou neschopenkou nebo s lístkem na peníze. Dřív je to zbytečné a je pro ně lepší, když to dostanou všechno pohromadě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 4. 2014 11:53
Dobrý den, mám prvního zaměstnance na neschopence. Potřebovala bych poradit, co vše se má udělat, abych něco neopomněla .... začínám a nevím si rady ...
Mám Rozhodnutí o dočasné pracovní neschopnosti modrý a růžový pruh a dvě Potvrzení o trvání DPN ke dni 30.4. a ke dni 13.5.
... děkuji.