Péče o ZTP III stupeň

• (neregistrovaný)

27. 4. 2014 21:45

Dobrý den, mám takový dotaz. Jsem OSVČ která pečuje už několik let o osobu ZTP III stupeň. Je to děda mého přítele.
    žijeme o vesnici dál. Minulý rok jsem si obnovila živnost a na sociálce v Praze jsem doložila péči. a bylo mi řečeno že je živnost jakoby na vedlejší příjem a nespadám do záloh, pouze podle výdělku. v rámci roku jsem se přestěhovala na vesnici a OSSZ pod kterou nyní spadám mi tuto péči neuznala z důvodu, že nejsem přímá příbuzná a že nemám trvalé bydliště stejné jako děda a teď musím celý rok zpětně doplatit. Je to opravdu tak? Proč už mi tohle nebylo řečeno předtím v Praze. teď nevím kde je pravda? Nepostačí třeba když děda na OSSZ zajede se mnou a podepíše čestné prohlášení že o něj pečuji?
    děkuji za odpověd

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 4. 2014 8:37

Líba (neregistrovaný)

Re: péče o ZTP III stupeň
      V Praze pravděpodobně pochopili, že je to váš děda, nebo se domnívali, že žijete ve společné domácnosti. Těžko říci.

Všude se píše: "pokud osoba, která je závislá na pomoci jiné osoby, je osobou blízkou, nebo žije s OSVČ ve společné domácnosti, není-li osobou blízkou."

155/1665 Sb. § 24

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).