Re: Pohoda - banka
No ale já když mám chybný VS, tak se mi platba nespáruje, v agendě banka na záznamu kluknu na kartu Likvidace a pak pravým tlačítkem se mi objeví menu Přidat likvidaci výběrem. Vyberu správnou fakturu, doklad se zlikviduje a ta platba se mi tam nezdvojí...
Dobrý večer, asi někde dělám chybu...v agendě banka najedu na platbu pak na záznam - přenosy-likvidace výběrem- najedu na fa a kliknu zlikvidovat...... a v agendě banka se mi zapíše zaplacená fa, ale ta platba původní mi tam zůstane také.....plácám se v tom již tři večery a jsem z toho zoufalá.
Teď jsem ručně zadávala podle paní Lenky ....ještě jednou Vám děkuji moc jste mi pomohla.
Přeji dobrou noc
Podle toho, co píšete, tak zadáváte v bance novou položku tím, že sice máte kurzor na řádku (platbě), ale pak jdete na Záznam. Zkuste to takto: Jděte na řádek (platbu) a v ZÁLOŽKÁCH klikněte na "Likvidace". Otevře se Vám záložka, kde nic nebude. Kurzorem budete na "prázdném" místě v záložce (dolní část monitoru). Pak kliknete na pravé tlačítko myši a objeví se nabídka "Přidat likvidaci výběrem". Kliknete na "Přidat likvidaci výběrem" a propojíte se do nabídky nezaplacených pohledávek/závazků. Najdete správnou položku, okliknete. Položka se načte do již dříve načteného řádku (platby) a Vy jen doplněný doklad uložíte.
Neznám horší způsob likvidace, než má POHODA. Měli by se páni tvůrci nad tou komplikovanou záležitostí zamyslet a něco s tím udělat. Např. v jednom mnohem jednodušším programu pro menší firmy se nemusí žádná pracná likvidace provádět. U saldokontních účtů stačí kliknout na sestavu "Opis nevyrovnaných záznamů" a zkontrolovat, popřípadě opravit VS..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 4. 2014 12:45
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu, jsem začátečník v Pohodě......a stále tápu jak zlikvidovat faktury. Vedu DE a výpis z BÚ byl přenesen do pohody....dost položek se mi nespárovalo z důvodu špatných var.symbolů ve výpise.....chtěla bych spárovat ručně, ale když dělám vše podle pokynů k likvidaci fa tak se mi v bance zapíše znova stejná částka.....už si s tím nevím rady. Prosím pomozte mi. Účtuji i v programu Tichý a tam to funguje jinak.
Děkuji