Re: nemocenská u DPč -malého rozsahu
Já si tedy vůbec nejsem jistá a asi bych Vám spíš doporučila se obrátit na příslušnou OSSZ, ale z logiky věci (i když v české legislativě logika moc neplatí) je rozhodné období pro nemoc 12 měsíců před začátkem nemoci a to účasten nemocenského pojištění byl. Teoreticky by tedy měl mít na nemocenskou nárok..
Re: nemocenská u DPč -malého rozsahu
- no, já to beru dle toho, že mi právě z ossz volali, že u nich mít nárok nebude, neboť v dubnu si nevydělá 2500,- Kč- před nemocí, tudíž tento měsíc není nemocensky pojištěný. Ale připadá mi to takové divné, ale bohužel, u ZMR to tak zřejmě je.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 4. 2014 12:27
Dobrý den, můžete prosím pomoci - máme zaměstnance -dpč - malého rozsahu - vždy měl příjem vyšší než 2500,- kč, normálně jsem odváděli sociální , zdravotní. Nyní od 2.4. je nemocný, tudíž má příjem jenom z 1.4. - 480,- kč. Chápu to tak, že když si do konce dubna nevydělá 2500,- kč, tak mu nemůže firmy ani sociálka proplatit nemocenskou, protože nebude nemocensky pojištěn? Moc děkuji za případné reakce.