Re: odstupné od úřadu práce
Dobrý den,
koukněte se podle IČO na lhůty pro ÚP pro vyplacení dlužných mezd za zaměstnavatele v insolvence, je to cca 5,5 měsíce:
http://portal.mpsv.cz/sz/obcane/insolvence.
Pokud jste v termínu, dojděte si tam znovu, ale ne na kontaktní místo, ale na oddělení, které se zabývá insolvencí zaměstnavatelů, tam to s Vámi sepíší, zaměstnavatel to musí potvrdit podle dlužných mezd a pak Vám to vyplatí. Nedejte se odbýt!
Re: odstupné od úřadu práce
To už jsem si právě vše vyhledala a je tam datum rozhodovacího období : 01/2014-07/2014, takže je to v pořádku, firmu jsem si vyhledala i v insolvenčním rejstříku na justice.cz. Tím pádem paní na úřadě o tom nic nevěděla a dala mi klamnou informaci a já bych přišla o peníze. V každěém případě děkuji za odpověď a za potvrzení, že mě chtěli o peníze připravit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 4. 2014 14:53
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak postupuje ÚP při vyplácení odstupného, je-li zaměstnavatel v insolvenci. Abych přiblížila situaci : Firma se dostala v lednu do insolvence, oficiální výpověď z nadbytečnosti jsem obdržela 12.2. Poté mi bývalý zaměstnavatel poslal na konci března potvrzení o vyplacení odstupného, kde bylo napsáno, že nebylo vyplaceno, plus výplatní pásku, kde bylo též na ní napsáno, že mzda nebyla k 25.3 vyplacena. 2.4 jsem šla na ÚP a papíry jim dala a vše bylo v pořádku. Čekala jsem tedy, že úřad vyplatí mzdový nárok a přidá to bývalému zaměstnavateli k pohledávkám. Dne 28.4 jsem byla na úřadě znova a ptala se odstupné. Bylo mi stroze řečeno, že je pozdě a že s tím nic neudělají. Dále se se mnou nikdo nebavil a nevysvětlil mi proč. Prosím o radu ,jak to mám teď řešit a jestli krajská pobočka nepochybila. Děkuji