Odstupné od úřadu práce

• (neregistrovaný)

29. 4. 2014 14:53

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak postupuje ÚP při vyplácení odstupného, je-li zaměstnavatel v insolvenci. Abych přiblížila situaci : Firma se dostala v lednu do insolvence, oficiální výpověď z nadbytečnosti jsem obdržela 12.2. Poté mi bývalý zaměstnavatel poslal na konci března potvrzení o vyplacení odstupného, kde bylo napsáno, že nebylo vyplaceno, plus výplatní pásku, kde bylo též na ní napsáno, že mzda nebyla k 25.3 vyplacena. 2.4 jsem šla na ÚP a papíry jim dala a vše bylo v pořádku. Čekala jsem tedy, že úřad vyplatí mzdový nárok a přidá to bývalému zaměstnavateli k pohledávkám. Dne 28.4 jsem byla na úřadě znova a ptala se odstupné. Bylo mi stroze řečeno, že je pozdě a že s tím nic neudělají. Dále se se mnou nikdo nebavil a nevysvětlil mi proč. Prosím o radu ,jak to mám teď řešit a jestli krajská pobočka nepochybila. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 4. 2014 15:02

Kara (neregistrovaný)

Re: odstupné od úřadu práce
      Nevím, co je pro ÚP pozdě, ale mně nesedí jiná data. Jestli jste výpověď obdržela v únoru, tak výpovědní doba začala běžet od 1.3. a pracovní poměr skončí až zítra, tj. 30.4. Takže Vám odstupné přece nemohlo být zúčtováno do února.

• 29. 4. 2014 15:06

Monika M. (neregistrovaný)

Omlouvám se za chybu. Výpověď byla dohodou, tudíž bez dvouměsíční výpovědní lhůty.

• 29. 4. 2014 20:05

RL (neregistrovaný)

Dobrý den,
      koukněte se podle IČO na lhůty pro ÚP pro vyplacení dlužných mezd za zaměstnavatele v insolvence, je to cca 5,5 měsíce:
      http://portal.mpsv.cz/sz/obcane/insolvence.
      Pokud jste v termínu, dojděte si tam znovu, ale ne na kontaktní místo, ale na oddělení, které se zabývá insolvencí zaměstnavatelů, tam to s Vámi sepíší, zaměstnavatel to musí potvrdit podle dlužných mezd a pak Vám to vyplatí. Nedejte se odbýt!

• 30. 4. 2014 11:43

Monika M. (neregistrovaný)

To už jsem si právě vše vyhledala a je tam datum rozhodovacího období : 01/2014-07/2014, takže je to v pořádku, firmu jsem si vyhledala i v insolvenčním rejstříku na justice.cz. Tím pádem paní na úřadě o tom nic nevěděla a dala mi klamnou informaci a já bych přišla o peníze. V každěém případě děkuji za odpověď a za potvrzení, že mě chtěli o peníze připravit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).