Srážky v oddlužení a vnuk

• (neregistrovaný)

2. 5. 2014 14:07

Dobrý den, mám zaměstnance, které mu bylo schváleno oddlužení srážkami ze mzdy. Jde o romského občana, který je dost problémový.
    Měl vyživovací povinnost k dceři, která s ním bydlí ve společné domácnosti. Ta, teď porodila a on chce, abych mu počítala i vnuka do osob, ke kterým má vyživovací povinnost. Dcera dostává dávky v hm. nouzi, na syna alimenty. Má tento dlužník ještě nárok na to, aby do oddlužení platil za tohoto vnuka méně. Ins. správce tvrdí, že ne, na školení, že ano. Jsem teď zmatená, prosím, napiště mi, kde to najdu, abych mohla argumentovat. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 5. 2014 14:37

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Srážky v oddlužení a vnuk
      Ne.U něj nepatří do vyživ.osob. Pletete si možná ze školení
      možnost využití daň.zvýhodnění za vnuka místo rodiče bez příjmů, kde by ho jinak mohl uplatnit ,ale neuplatní ani jeden z rodičů.

• 2. 5. 2014 14:42

Adélka (neregistrovaný)

Nepletu si to s tímto školením.
      Bylo to na školení k ins. zákonu.
      Zák. č. 94/1963 Sb. definuje vyživovací povinnosti takto: vzájemná vyživovací povinnost mezi ostatními příbuznými (v přímé řadě), pokud bydlí ve společné domácnosti a nejsou výdělečně činní.
      Napište mi, prosím, Vy z čeho vycházíte při své odpovědi.
      Děkuji...

• 2. 5. 2014 14:56

jasná. (neregistrovaný)

Pokud vám donese od soudu rozhodnutí, že má vůči vnukovi vyživovací povinnost, pak jej do vyživovaných osob započítáte. V opačném případě nikoliv.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).