Re: Zaměstnanci se zdá málo přeplatek z
Vždy jsem to řešila tak, že zamnou zaměstnec přišel osobně, tento prý nemá čas, tak to chce vytisknou ...
Mohla bych poprosti o kontrolu tohoto RZ :
dílčí základ daně : 343.841,--
základ daně : 343.800,--
vypočtená daň : 51.570,--
sleva na poplatníka : 24.840,--
daň po slevě : 26.730,--
daňové zvýhodnění nárok : 13.404,--
z toho sleva na dani : 13.404,--
úhrn sražených záloh : 13.416,--
vyšel mi přeplatek na dani : 90,-- Kč
MOC DĚKUJI ZA KONTROLU
Vyšlo mi to stejně. Neměl třeba nějakou slevu ze základu daně? Například penzijko, které si platil v roce 2012 třeba ve výši 800 Kč měsíčně, si mohl uplatnit (nad 500), ale v roce 2013 už mu to na slevu nevyšlo, musel by si platit minimálně 1.100 měsíčně. Nemůže být tam zakopaný pes, že se mu to zdá málo?
Tak jsem se pídila, vytáhla RZ za rok 2012 a tam si uplatňoval manželku, proto měl opravdu přeplatek a to docela velký ....
K RZ pro rok 2013 mi podepsal pouze žádost o provedení RZ, vůbec jsem o manželce nevěděla :-( Navíc by mi musel doložit, že si manželku může uplatnit, že nepřesáhla hranici příjmů, je to tak ? Co mám dělat ?
Jenže takto to v této firmě funguje ... volal mi zaměstnanec, který ukončil PP dne 20.12.2013, proč mu nepřišel žádný přeplatek z RZ za rok 2013 ?? Kdyby jste viděli, jak se rozčiloval, řekla jsem mu, že mu nemohlo nic přijít, jelikož si o RZ vůbec nepožádal ... minulá účetní mu RZ udělala i bez žádosti, toto byl jeho argument a prý, proč jsem mu nedala vědět, že musí něco podepsat, že mu to nikdo neřekl !!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 5. 2014 7:11
Dobrý den, mohu zaměstnanci vytisknou Výpoče daně a daňového zvýhodnění za rok 2013 ? Prý se mu to nezdá, dostával vždycky víc, když to dělala jiná účetní. Chce, abych mu to vytiskla, orazila a podepslala .... ptám se, protože to po mě nikdy žádný zaměstnanec nechtěl. Díky J.