Re: Poř.vozu do firmy, likvid.v tomtéž r
odpis žádný?vždyť jsem to včera hledala a našla jsem, že stačí jen jeden měsíc vlastnictví a můžete si odpis uplatnit....bylo tam jen, že polovina v případě, že nebyl v evidenci majetku k 31.12. a nešlo o škodu byl to vrak a zjistili, že se to nevyplatí asi jen použili nějaký ND...a pak nechali zlikvidovat. Jano
Re: Poř.vozu do firmy, likvid.v tomtéž r
§26 odst.6 ZDP :" odpis ve výši 1/2 lze uplatnit u majetku evidovaného u poplatníka na počátku příslušného zdaňovacího období..." tedy odpis ne, ale celou PC jako ZC ano.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 5. 2014 19:01
Prosím o radu, koupili jsme vozidlo v 8/2013, pak šlo od 9/2013 do depozita, v prosinci 18.12. 2013 bylo zlikvidováno papír mám, ovšem dorazil ke mě dnes, takže jsem vloni uplatnila celý odpis...pokud jsem dobře pátrala, tak měl být jen poloviční. Ještě mi radila má daňová poradkyně, že odpis sice snížím o polovinu a musím podat dodatečné DP, opravit socku a zdravku (jedná se o OSVČ), ale mohu zůstatkovou cenu cca 125 tis. Kč tak o tu si mohu ponížit náklady?Opravdu mohu?
Děkuji za rady zkušenějším...mám nervy, že mám podávat dodatečné DP. Děkuji jano