Re: převzetí účetnictví k 1.6.
Dobrý den, osobně když přebírám účetnictví, tak si vždy (nejenom v průběhu roku) žádám o vnitropodnikové směrnice, kompletní inventury účtů (především rozvahových), alespoň zůstatky účtů výsledkových (ve Vašem případě bych chtěla i kompletní inventury těch), saldokonta odběratelské i dodavatelské, veškeré úvěrové, leasingové a jiné smlouvy, co se týče zaměstnanců veškerou agendu - pracovní smlouvy, přihlášky, odhlášky, dohody o srážkách, podepsaná prohlášení, atd... + majetkové karty a odpisový plán, fyzickou inventuru zboží/zásob a v ideálním případě i přiznání k dzp za minulý rok včetně příloh.... Jinak čím dříve vše zpracujete a uděláte si vlastní přehled a zůstatky účtů (+ z čeho konkrétně se skládají), tím lépe se řeší případné nesrovnalosti.... Po konci tohoto roku budete těžko řešit kdo případné nesrovnalosti způsobil... Má praxe :)
Re: převzetí účetnictví k 1.6.
Já ne. Proúčtovala bych měsíční obraty na účtech za 01-06. Udělala zběžnou kontrolu. Ale nepřevzala bych odpovědnost za cizí účetnictví. Nemluvě o tom, že Vám nikdo práci navíc nezaplatí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 5. 2014 22:28
Dobrý den,
jako externistka budu přebírat účetnictví docela veliké firmy k 1.6. 2014.
Co mám vyžadovat a na co si dát pozor?
Jak to mám udělat - zaúčtovat si vše o 1.1.nebo začít účtovat od 1.6. a nějak navázat? Jak se to v praxi dělá?
Doposud jsem přebírala firmy jen k 1.1., případně nebylo moc dokladů, ale přiznám se, že tohle je mazec.
6 zaměstnanců, měsíční DPH, sklady..
Děkuji zkušeným za radu.