Oprava přehledu o výši pojistného

• 6. 5. 2014 15:18

Dobrý den,

při zpracování mezd za 4/2014 jsem přišla na chybu v 3/2014 - jedná se o výši sociálního pojištění. Potřebuji opravit podaný přehled - můžete mi poradit jakým způsobem se podává? Úhrn vyměřovacích základů a úhrn pojistného má být vyšší než bylo podáno. Rozdíl samozřejmě odešlu na účet, ale na formuláři není kolonka pro opravu. Předem děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 5. 2014 15:28

iva. (neregistrovaný)

Re: Oprava přehledu o výši pojistného
      Pokud podáváte pomocí FormFiller, pak vlevo nahoře je políčko "zobrazit další doplnění" - kliknete na něj a zobrazí se Vám "řádný", rolovacím menu opravíte na "opravný" a hlavně musíte uvést kód "Corrld" - to je asi dvacetimístný kód toho původního podání - podáváte-li přes VREP, pak Vám na e-mail chodí doklad o podání, kde ten kód je. Bez toho vyplněného kódu Vám opravný tiskopis VREP zamítne. Ten kód zajišťuje, že se to na OSSZ automaticky spáruje.

• 7. 5. 2014 13:59

JanaN

Děkuji moc za radu. Bez uvedení původního podání to opravdu nešlo odeslat a bez Vás bych to nevěděla. Pěkný den.

• 7. 5. 2014 14:43

iva. (neregistrovaný)

Rádo se stalo. Před časem jsem s tím též měla problém, pomohli mi na OSSZ - navedli mě správným směrem.

• 16. 11. 2014 21:55

Monulina (neregistrovaný)

Prosím o radu, podnikatel si sám počítá mzdy a špatně si uvedl do programu stravenky. Dal si to jako zdanitelné srážky mínusem, takže mu to snížilo základ pro SP a ZP, tak by mě zajímalo, zda je nutné to opravit v daném měsíci a nebo to může opravit v následujícím.
      Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).