Srážky v oddlužení

• (neregistrovaný)

7. 5. 2014 7:08

Dobré ráno všem. Dovolím se sem dát odkaz na nedávnou diskuzi, na dotaz už pak nikdo nereagoval, proto ji přesouvám dopředu, třeba někdo bude vědět.
    http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1189191

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 5. 2014 7:42

jasná. (neregistrovaný)

Re: Srážky v oddlužení
      Už jsem na tento dotaz nereagovala, protože nevím, co více k tomu říci. Opravdu jsem četla (a není to tak dávno), že u ostatních vyživovaných osob musí být rozhodnutí soudu o vyživovací povinnosti. A že by toto bylo zrušeno, to jsem se nikde nedočetla. Pokud by mi zaměstnanec odporoval, pak bych ho poslala, ať si nechá od soudu potvrdit vyživovací povinnost vůči jiné osobě. Pokud opravdu má vůči vyživované osobě tuto povinnost, pak mu to soud potvrdí. A není co řešit, pak se tato osoba započítá do vyživovaných osob pro exekuční srážky.

• 7. 5. 2014 10:23

Kara (neregistrovaný)

Nojo, ale vidíte, že jednoznačné to není. Pokud je v novém zákoně o rodině vyjmenováno, kdo má vůči komu vyživovací povinnost, je tam někde uvedeno, že ji má, jen pokud ji má určenou soudem?

• 7. 5. 2014 10:30

jasná. (neregistrovaný)

Ale v zákonech nikdy nic není psáno jednoznačně. Vnučka může být vyživovaná osoba, to nikdo nevyvrací, ale musí být určeno soudem. Vemte to logicky. Pokud je v zákoně o rodině stanoveno, že vyživovanou osobou může být vnučka, rodič...., tak potom každému zaměstnaci, který má společnou domácnost s vnoučaty započítáte vnoučata do vyživovaných osob pro exekuční srážky? Určitě ne, započtete vnučku jenom tomu, kdo vám to něčím doloží. A ten doklad je soudní rozhodnutí.

• 7. 5. 2014 14:05

Kara (neregistrovaný)

Vždyť jsem v předešlém vlákně psala, že také za vyživované osoby při exekuci dávám vlastní děti, na které je povinen platit nebo které s ním žijí ve společné domácnosti a manželku. A jinak jen na základě soudního rozhodnutí. Ale pak se to tak zamotalo, že si nejsem jistá vůbec ničím. A já bych zase nehledala v zákonech logiku.
      Je v zákoně o rodině stanoveno že vyživovanou osobou MŮŽE být vnučka atd. nebo JE vnučka, rodič atd. ?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).