Re: výpočet dovolené
Ano, bylo by to správně, kdyby zaměstnanec zaměstnaný u vás od 5.5.2014 neměl do 4.5.2014 jiného zaměstnavatele. Kdyby k vám přešel z jiného PP, který končil 4.5.2014, pak by měl u vás nárok na 10 dní dovolené (nárok vznikne i za květen).
Jsem ze starší školy, nějak programu nevěřím, ikdyž mám Helios a ten je super. Ale postaru si vedu tabulku, kde zapisuji, kdy zaměstnaec nastoupil, kolik měl v měsíci nemoci, OČR, neplaceného volna, neomluvené absence a kolik si v daném měsíci vyčerpal dovolené. Moc času mi to nezabere a mám jistotu, že je vše správně.
Jste moc hodná, děkuji za odpověď také mám tabulku na dovolené ještě bokem, tak je to asi nejjistější varianta. Mohu se ještě optat k dotazu nahoře...těch 10 dní by platilo jen kdyby u minulého zaměstnavatele byl do 4.5.? co kdyby tam končil třeba 2.5. a byla by prodleva několik dní do nového nástupu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 5. 2014 14:47
Dobrý den, můžete mi prosím potvrdit, že mám správně výpočet: zam nastoupil 10.3.14 a ukončil zam 10.4.14, má tedy nárok na proplacení 1,5 dne dovolené (16 dní v 3/14 a 8 dní v 4/14...celkem 24 dní)
děkuji