Re: Přebírání účetnictví
Já se vždy snažím s předchozí účetní domluvit a když to není možné, dále komunikuji s ředitelem té společnosti, jejíž účetnictví mám přebírat a všechny podklady požaduji po něm. Přeci jen jsou to jejich papíry a jejich zájem, aby měli všechno v pořádku. Samozřejmě tomu dotyčnému vysvětlím, proč to beru oklikou přes něj.
Pokud přebíráte účto v průběhu roku, pak bych chtěla rozvahu a výsledovku ke dni předcházejícímu přechodu k Vám, inventarizaci účtů, všechny doklady, účetní knihy a karty, daňová přiznání....
Prostě veškerou agendu, kterou doteď zakládala.
Re: Přebírání účetnictví
Bývalá paní účetní není pro Vás partnerem, ani Vy pro ní. Tím je společnost - resp. zástupce společnosti. Takže, jak již bylo uvedeno výše, veškeré požadavky směřovat na firmu. A vše přebírat na základě předávacího protokolu. Alespoň do doby, než zjistíte, proč ukončila spolupráci bývalá účetní a kde je zakopaný pes.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 5. 2014 8:14
Dobrý den, prosím o radu ohledně přebírání účetnictví. Měla bych přebrat účetnictví a.s. a chtěla bych se zeptat, co vše bych měla požadovat. Paní účetní se jaksi cuká a nechci mi vydat skoro nic. Už jsem z toho tak trochu na nervy, tak abych na něco nezapomněla. Moc dekuji