Nárok na dovolenou při ukončení PP
Dobrý den,
vím že na téma nárok na dovolenou je toho tady už hodně ale nejsem si jistá, zda počítám správně. Zaměstnanec nastoupil 10.3. a nyní k 31.5. se dohodl na ukončení PP dohodou. Má nárok na dovolenou za odpracované dny a kolik prosím? Za březen nic a za duben 1/12, za květen také?Máme 20 dní / rok. Počítám správně že by měl mít nárok na 3,5 dne a toto by si mohl v květnu vybrat?děkuji
vyplacený daň.bonus a dluh u FÚ
>Dobrý den,
>
>potřebovala bych poradit s následujícím:
>přijali jsme zam-ce, který uplatňuje slevu na 2 děti a
>tím pádem mu vyplácíme dańový bonus měsíčně 2.234 Kč.
>O vrácení tohoto bonusu bychom měli požádat FÚ, ale
>jelikož na FÚ dlužíme nějaké peníze, tak je jasné, že
>nám nic nevrátí. Dívám se na formulář "žádost podle
>§35..... na měsíčních dańových bonusech", ale bohužel jsem
>zde nenašla variantu, aby Fú ponechal na úhradu
>nedoplatku jiné daně (je tam pouze varianta u jiného správce
>daně - což v našem případě není). Pokoušela jsem zadat
>přes EPO, ale kvůli tomuto mi to hlásí chybu... Mám
>tedy každý měsíc posílat na Fú žádost o zaslání částky
>na účet, i když nám pokaždé dojde zamítnutí z důvodu
>dluhu na jiné dani?
>Děkuji za váš názor
Re: vyplacený daň.bonus a dluh u FÚ
Pokud nemůžete využít ani variantu d) - na úhradu splatných daňových povinností daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti, požádejte o vrácení na účet a do poznámky můžete zapsat, že souhlasíte se zápočtem, i když to FÚ započte i bez vašeho souhlasu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 5. 2014 15:03
Dobrý den,
potřebovala bych poradit s následujícím:
přijali jsme zam-ce, který uplatňuje slevu na 2 děti a tím pádem mu vyplácíme dańový bonus měsíčně 2.234 Kč. O vrácení tohoto bonusu bychom měli požádat FÚ, ale jelikož na FÚ dlužíme nějaké peníze, tak je jasné, že nám nic nevrátí. Dívám se na formulář "žádost podle §35..... na měsíčních dańových bonusech", ale bohužel jsem zde nenašla variantu, aby Fú ponechal na úhradu nedoplatku jiné daně (je tam pouze varianta u jiného správce daně - což v našem případě není). Pokoušela jsem zadat přes EPO, ale kvůli tomuto mi to hlásí chybu... Mám tedy každý měsíc posílat na Fú žádost o zaslání částky na účet, i když nám pokaždé dojde zamítnutí z důvodu dluhu na jiné dani?
Děkuji za váš názor