Re: dodavatel nevrátil peníze ani materi
Měla jsem před lety stejný problém. Jednalo se o 20 tisíc. Prosila a nic nepomáhalo. Nahlásila jsem jej na ČOI, Ti vám peníze nevymůžou, ale kdo stojí o kontroly? Dále jsem napsala dopis, že pokud nevrátí peníze, nahlásím jej na FÚ.Bohužel nic nepomáhalo. Naopak začal být agresivní. Náhodou jsem se dozvěděla, že opět dostal zálohu a tudíž má peníze. Zajela jsem jej navštívit s "kamarády". Jen vystoupili z auta a čekali na mne.Samozřejmě by jej nepraštili, ale byli o půl hlavy vyšší než on. To zabralo a peníze jsem dostala na ruku zpět. Stálo mne to pár piv....
Re: dodavatel nevrátil peníze ani materi
dobrý den, děkuji za diskuzi, já se špatně vyjádřila, já jsem FO nepodnikající, opravujeme dům a chtěli jsme koupit materiál, on je podnikající FO zřejmě jako OSVČ a není plátce DPH. Doklad mám jen bankovní účet, že jsem mu poslala peníze, to asi měla být zalohová faktura. Ohledně ČOI a FU bych měla napsat, že pan XX dostal zálohu a do dnešního dne nemáme peníze ani materiál? Prosím o radu jak to správně napsat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 5. 2014 21:30
dobrý den, už jednou jsem prosila o radu, na kterou mi bylo odpověděno, ale bohužel to nevyšlo. zaplatila jsem zálohu na materiál FO nepodnikající a dodavatel mi jen slibuje, že poslal peníze zpátky, ale nemám peníze ani materiál. Jedná se o 8tis., zkusila jsem podle rady napsat dopis, že jestli to nevrátí, tak to dám k právníkovi, ale nic se bohužel nestalo. Prosím nevíte, jak mám postupovat dál, bylo mi řečeno, že když je to tak malá částka, tak výlohu u soudu by byly daleko větší, že to nemá cenu. Copak se opravdu nedomůžu nikde spravedlnosti? děkuji moc za reakce