Re: exekuce a srážka ze mzdy
Domívám se, že odpověď paní v.e.n.d.y od 1.1.2014 již není správná. Abych řekla pravdu, výpočet pro letošní rok jsem na 100% nepochopila. Domnívám se, že tento měsíc můžete strhnout na dluh vůči podniku 3 984,-Kč, ale počkejte ještě na reakce jiných, třeba není moje odpověď správná.
Dobrý den paní Jasná, můžu se zeptat proč 3.984,- Kč? Já jsem pochopila, že pokud mám uznání závazku, mohu strhnout do poloviny ČM. Samozřejmě jsem v pořadí za exekucí. Tzn. polovina ČM je 6.742 - 1.916 = 4.826,- Kč. Aby mu zůstala polovina ČM. Nebo jsem to pochopila úplně špatně? Zatím jsem toto ještě neřešila, ale míváme škody, které zaměstnancům srážíme a ráda bych věděla, jak je to tedy správně.
Pátrala jsem a našla jsem k tomu i článek:
http://portal.pohoda.cz/dane-ucetnictvi-mzdy/mzdy-a-prace/srazky-ze-mzdy-od-1-1-2014/
skoro na konci je tam příklad, když máte výkon rozhodnutí (což je v podstatě totéž co exekuce) a dohodu o srážkách ze mzdy mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 5. 2014 8:32
>Dobrý den,
>chtěla bych poprosit o radu. Zaměstnanec má čistou
>mzdu 13.484, jednu vyživovanou osobu. Nezabavitelná
>částka je 11.568 Exekuční srážka 1.916,-Kč. Teď mu vznikl
>dluh u podniku,který uznal, ve výši 5.900,-Kč. Kolik mu
>mohu na tento dluh měsíčně strhávat? Děkuji všem za
>odpovědi a přeji hezký den.
Nic, jste v pořadí, až zaplatí exekuci, pak stejným způsobem budete strhávat dluh firmy. Leda že by sám něco sám nosil do pokladny..
Dobrý den, ještě jednou se ptám. Platí odpověď paní v.e.n.d.y i v roce 2014 v návaznosti na nový OZ?
děkuji vám všem za odpovědi, nějak se v tom ztrácím.