MD konec a ŘD - prosím laik

• (neregistrovaný)

12. 5. 2014 9:06

Dobrý den, prosím o radu. Nikdy jsem to nepočítala, tak bych nerada udělala kopanec. Za-ně je už na RD a nevyčerpala si ŘD mezi MD a RD.
    Teď u nás ukončila pracovní poměr a dovolená by se ji měla proplatit. HM měla 14000,-Kč a osobní ohodnocení 5000,- Kč. Ale to buď dostávali nebo ne. Byla do pohyblivá složka. A já teď nevím jestli ji mám průměr na dovolenou spočítat jenom z těch 14000 nebo + osobní ohodnocení a tzn. z 19000,-.

Moc děkuji všem za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 5. 2014 9:28

jasná. (neregistrovaný)

Re: MD konec a ŘD - prosím laik
      Můžete pravděpodobný průměr pro výpočet náhrad použit stejný, který má pracovník vykonávající stejnou činnost.

• 12. 5. 2014 9:35

Pájuška (neregistrovaný)

Děkuji moc za odpověď a ještě se zeptám, byla by velká chyba kdyby se to spočítalo jenom z toho základu 14.000,-, protože ona by určitě nedostala takovou mzdu jako její kolegyně. Ona by určitě dostala jenom těch 14. Děkuji moc za radu.

• 12. 5. 2014 9:43

jasná. (neregistrovaný)

Musíte stanovit pravděpodobný průměr pro výpočet náhrady. A pravděpodobný je takový, kolik by měl, kdyby v přecházejícím čtvrtletí pracoval, tzn. takový, který se nejvíce blíží k pravdě.

• 12. 5. 2014 9:45

xJ (neregistrovaný)

Kdyby byla bývala v rozhodném období pracovala, dostala by těch 5000 protože je před nástupem na MD dostávala nebo nedostala, protože je nedostávala? Máte stanovení pravděpodobného výdělku upraveno směrnicí?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).