Re: nemocenská, těhotensví, zkušební dob
Od letoška hradí zaměstnavatel náhradu mzdy v nemoci v prvních 14 dnech (tak jak tomu bylo dřív). Takže Vám nemůže zrušit poměr ve zkušební době v těchto prvních 14 dnech nemoci. Pak už ano. Pokud budete nadále marodit, nemocenskou budete pobírat od sociálky. Zdravotní ani sociální nebudete muset platit. Ale nevím, jestli Vám to vyjde na peněžitou pomoc v mateřství, asi ji nestihnete v ochranné době, vzhledem k tomu, že u toho zaměstnavatele budete zaměstnaná jen krátce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 5. 2014 20:40
Chtěla bych ze zeptat pokud půjdu na neschopenku - rizikové těhotenství navíc i těžká práce se zvířaty. Jsem v zkušební době takže mi zaměstnavatel může zrušit pracovní poměr- může tak učinit i v období těch 21 dnů kdyby budu pobírat náhradu mzdy nebo až po uplynutí této doby a když mi pak ukončí PP musím se pak někam hlásit nebo budu dále pobírat nemocenskou od OSSZ a kdo za mě bude platit socíální a zdravotní pojiště?(když nebudu zaměstnaná ani vedena třeba na uřadu práce)