Re: Dohoda o provedení práce nad 300 hod
V insolvenčním rejstříku není.
>Koukám na katastr, jestli to, kde bydlí, je jeho.
Tam kde bydlí, to jeho není.
Vlastnické právo má nějaká paní.
omezení vlast. práva, věcné břemeno užívání
nicméně, tvrdí, že nechce odvádět žádné daně, takže se asi moc nedomluvíme :o(
děkuji všem za reakce
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 5. 2014 15:11
Dobrý den,
je , prosím, možnost v nějakém rejstříku zjistit, zda má fyzická osoba exekuci či je v insolvenci ?
Stal se mě případ, kdy pán chce nastoupit k nám do práce, ale nechce být zaměstnanec. Prý donese smlouvu na základě které by mohl aspoň 5 měsíců u nás pracovat. Na můj dotaz zda si zdaňuje příjem sám, mě řekl, že ne, že nezdaňuje nic. Přinesl si dnes Dohodu o provedení práce do 300 hodin za rok - z minulého místa, kde mu bývalý zam-tel píše, že pro něj pracuje 10-12 měsíc roku 2013. Pán tvrdí, že s touto smlouvou pracoval v bývalé firmě 5 měsíců.
Já s ním ale podepíšu tuto Dohodu o provedení práce jen na 300 hodin za rok. Ani Prohlášení k dani (růžové) nechce podepsat. I tak mu budeme zdaňovat daní z příjmů zálohovou že ? Do 10 000 kč je příjem bez odvodů pojištění, nad 10 000 kč je s odvody.
To bych pána musela přihlásit na pojišťovny že ?
A tak mě napadlo , mrknout na nějaký rejstřík, zda nemá exekuce.
Pán je poletucha, který pracuje dle jeho slov v celé ČR, hodně v Praze i na Moravě.
Moc díky za radu.