Re: neplacené volno
Jenže jsem to nějak nedomyslela. Protože jsem zaměstnanci řekla, že za jednotlivé hodiny nepl. volna ZP odvádět nemusí, že by musel ZP platit pouze při čerpání celého dne. A teď ZP bude muset stejně zaplatit, ikdyž ne z pozice neplaceného volna, ale z doplatku do minimální zdy. Takže to je prašť jak uhoď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 5. 2014 8:14
Děvčata, poraďte mi, nějak jsem se zamotala. Zaměstnanec má min. mzdu 8 500,-Kč. V měsíci v jednotlivé dny čerpe neplacené volno, vždy buď hodinu nebo 2. Takže já se pak dostanu na hrubou mzdu např. 8 000,-Kč. Za jednotlivé hodiny nepl. volna se ZP neplatí, pouze za celé dny. Přesto se domnívám, že odvod ZP musím navýšit na 8 500,- a provést doplatek. Takže ikdyž z hodin nepl. volna se ZP neplatí, tak ale nakonec to ZP stejně zaplatí. Uvažuji správně? Nějak jsem se zamotala. Všem moc děkuji za radu a přeji pěkný den.