Re: insolvenční řízení
Vy jako mzdová účetní máte povinnost sledovat zda nějaký zaměstnanec nepodal návrh k insol.soudu na oddlužení. (soud není povinen a neoznamuje plátci)Po celou dobu,od podání návrhu na oddlužení, je třeba srážky i nadále provádět (zák.182/2006Sb.§109),ale neodesílat je oprávněným ani dužníkovi, ale deponovat je až do doby, kdy insol.soud rozhodne o způsobu oddlužení.
Re: insolvenční řízení
Účinky zahájení insolvenčního řízení nastávají okamžikem zveřejnění vyhlášky, kterou se oznamuje zahájení insolvenčního řízení, v insolvenčním rejstříku, a trvají do skončení insolvenčního řízení, nestanoví-li zákon u některého ze způsobů řešení úpadku jinak.
mám stejný případ ... také jsem nejprve čekala na nějakou další zprávu a pak našla tohle :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 5. 2014 11:21
Dobrý den,
zaměstnanec, který se nachází v exekuci mi přinesl vyhlášku, kterou mu vydal okresní soud v Praze, že bylo zahájeno insolvenční řízení ve věci dlužníků.
Zaměstnanec mi říkal, že mu byli pozastaveny srážky.
Je to pravda??
Nebo co to pro mne znamená. Nám na firmu zatím žádný papír nepřišel.
Děkuji moc za rady.
Ivana