Re: Nevybraná dovolená
>>>Dobrý den,
>>>obracím se na zkušené o pomoc.
>>>Mám vypočítané mzdy za 4/2014 a zaplacené odvody na
>>>OSSZ, ZP a daň. Výplaty byly rovněž poslány na účet.
>>>Dnes mi vedoucí donesl výpověď s jedním zaměstnancem
>>>k
>>>30.4.2014. Jenže ten za-nec neměl vybranou dovolenou
>>>a
>>>musí se mu proplatit. A teď nevím jestli musím znovu
>>>vypočítat mzdy a udělat opravu na OSSZ a ZP nebo mu
>>>dovolenou můžu proplatit v dalším měsíci. Ale nevím
>>>jak
>>>se to v programu Pohoda dělá, když už má ukončení.
>>>Budu moc ráda za každou pomoc.
>>>Děkuji všem.
>>
>>Buďte v klidu, jestliže měl výpověď k 30.4.2014, tak
>>běží 2 měsíce výpovědní doba, tudíž PP skončí
>>30.6.2014, čímž bude dost prostoru k vyčerpání
>>dovolené.
>
Velice se omlouvám za nepřesné informace. Oni se dohodli na výpovědí dohodou. Takže pracovní poměr skončil dohodou k 30.4.2014.
Děkuji moc
>Já jsem to pochopila tak, že zaměstnanci k 30.4.
>skončila výpovědní doba.
Neuvěřitelné - zřejmě vás zdejší historie dotazů nijak neoslovila, neboť "výpověď dohodou" ten skvost, je tady skloňován takřka denně.
Otázka je, jestli ve výpočtu dovolené máte totožné znalosti jako s druhy skončení PP. Třeba mu ani žádná dovolená nezbývá, neboť měl nárok jen na poměrnou část ...?
No také jsem se rozčílila, že když mě činí zodpovědnou za správné vedení mezd, musí mi dávat správné podklady a hlavně včas. Zaměstnanec se zajímal, zápočet mu vystavil pan vlastník, má přístup do účetního SW - tedy s omezenými pravomocemi, aby mi tam nemohl nic rozhasit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 5. 2014 8:13
Dobrý den,
obracím se na zkušené o pomoc.
Mám vypočítané mzdy za 4/2014 a zaplacené odvody na OSSZ, ZP a daň. Výplaty byly rovněž poslány na účet. Dnes mi vedoucí donesl výpověď s jedním zaměstnancem k 30.4.2014. Jenže ten za-nec neměl vybranou dovolenou a musí se mu proplatit. A teď nevím jestli musím znovu vypočítat mzdy a udělat opravu na OSSZ a ZP nebo mu dovolenou můžu proplatit v dalším měsíci. Ale nevím jak se to v programu Pohoda dělá, když už má ukončení.
Budu moc ráda za každou pomoc.
Děkuji všem.