Re: uplatnění odpisů pro alli
ano účetní firma , co jsem s ní spolupracovala mě poradila, když mě vycházela ztráta v roce 2006 a 2007, tak ať přeruším daň. odpisy , /ř. 50 DPPO/aby zbytečně nebyla ztráta vysoká a až budu v zisku, tak si je budu moci uplatnit.
Již s tou firmou nespolupracuji, tak jsem se chtěla zeptat, zda to tak funguje, nebo spíš mohu dát do nákladů,abych něco nevrzala
účetní odpisy přerušit nemůžete, účetní předpisy nic takového neumožňují (naopak společnost si má stanovt u každého majetku odpisový plán), pouze daňové dle ZDP
pokud tedy přerušíte daňové odpisy, účetní odpisy uvedete do ř. 50 DPPO, až zase začnete odepisovat, budete rozdíl mezi účetnimi a daňovými odpisy uvádět buď do ř. 50 (ÚO>DO) nebo ř. 150 (DO>ÚO)
dobré ráno,asi bych potřebovala od vás vysvětlit - přebírala jsem účetnictví já jsem se nikkdy s odpisy nesetkala, protože žádný majetek nekupujeme...jen dříve a to za mě dělal účto někdo jiný...jenom vím, že daňové i účetní odpisy byly stejné,chci si to překontrolovat a teď nevím, jak se o obou účtuje, jestli máte chvílku času a strpení prosím o vysvětlení. děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 5. 2014 12:59
dobrý den,
prosím mám dotazy:
vedu účto
1/závazky starší 36 měsíců se dodaňují vč. DPH?
2/dodaňují se jen ty nákladové, ty , co jsou zaúčtované např. na 111, nebo 022, ty ne?????
3/odpisy, které jsem v minulých letech vyřadila z důvodu ztráty si mohu zpětně uplatnit?zapsané na ř.50
je tam nějaká podmínka pro uvedení do DP a na jakém řádku mám uvést.
děkuji