Re: Smlouva o nájmu dopr. prostř.-předěl
Je to klasická smlouva kde je určen předmět nájmu, od kdy do kdy nájem trvá .. Četla jsem si NOZ a v rozporu by to být nemělo, jen tedy nechápu proč je to nově upraveno. Pokud to ničemu neodporuje, můžeme nechat tak jak je a je platná i nadále? děkuji za ochotu
nově je to upraveno proto, že je nový zákon, pokud to máte v souladu s NOZ, tak smlouvy platí nadále a netřeba nic dělat. Já jsem pro některé podnikatele, kteří to chtěli, stejně vyrobil dodatek o podřízení se závazkového vztahu NOZm, protože to chtěli jejich obchodní parteři a navíc se změnily podmínky odpovědnosti za škodu, tak jsem jim to zpracoval a oni uzavřeli dodatkyke stávajícícm smlouvám a je to OK.
Po nás v této souvislosti právě nikdo nic nechtěl, ale hodně se o změnách diskutuje, tak jsem se radši chtěla ujistit. Možná jen ten dodatek k tomu dopsat ať nám nemůže nikdo nic vytknout.
Omlouvám se, asi jsem to nepřesně napsala. Ano je to tak, měla jsem na mysli nový občanský zákoník 2014.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 5. 2014 9:06
Dobrý den, předem se omlouvám za znovu založené téma. Ale jedná se o to, že máme Smlouvu o nájmu dopravního prostředku podle § 630 obchod. zákoníku uzavřenou loňského roku a netuším, jestli ji přepracovat podle nového OZ 2014 nebo jak se postupuje? Stačí jen dopsat dodatek, že se od 1.1.2014 řídí OZ nebo celou přepsat? Nevyznám se v tom. Poradí mi někdo prosím. Předem děkuji