Re: Přechod na plátce dph a faktury
Má se sledovat podle data uskutečnění plnění, ne podle data úhrady
takže obrat připsaný na účtě za posledních 12měsíců je cca 850tis, ted mi mají přijít proplacený faktury za cca 70tis, ted budu psát faktury na 100tis se splatností 30dní. Do formuláře na dph mám tedy napsat 850tis nebo už i ty faktury co mám poslané, celkem tedy 920tis? a poslední fakturu na 100tis mám napsat už s dph nebo ještě bez?
Ale to přece není o připsaných penězích na účtě... Pro účely zjištění obratu ohledně DPH není rozhodující faktická realizace úplaty peněžní nebo nepeněžní formou, ale datum uskutečnění předmětného plnění. Po tom, co překročíte obrat, stáváte se plátcem od prvního dne druhého měsíce následujícího po měsíci, ve kterém jste překročil obrat (§6/2). Až od toho okamžiku fakturujete s DPH. (Za předpokladu, že se nestanete plátcem dříve).
Máte nějaké příjmy, na které nevystavujete faktury, ale které přijímáte v hotovosti?
Když sečtete částky vystavených faktur za posledních 12 měsíců po sobě jdoucích (ne částky které byly uhrazeny) - kolik to dělá?
Vystavené faktury - podle data vystavení faktury (DUZP):
leden 2013 až únor 2014
únor 2013 až březen 2014
březen 2013 až duben 2014
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 5. 2014 19:32
Dobrý den,
jsem neplátce dph se ziskem okolo 900tis za posledních 12měsíců a až mi ted budou proplacený faktury tak už budu muset být plátce, protože se přes 1mil dostanu.
Zítra ponesu odevzdat žádost na přihlášení k dph, jak mám ted vystavovat faktury, pořád bez dph nebo už s dph? faktura mi bude proplacená za 30dní.