Exekuce na mzdu - vyživované osoby?

• (neregistrovaný)

19. 5. 2014 8:41

Dobrý den. Prosím o radu, nebo o kontrolu. Dotaz jsem již dávala v pátek, ale nebyl mi zodpovězen, omlouvám se tak za duplicitu.

Zaměstnanec má dvě soudní exekuce (výživné na děti). Vyživovací povinnost má ke svým dvěma dětem z předešlých vztahů ( to jsou ty exekuční srážky ze mzdy), dál platí výživné své bývalé manželce a je znovu ženatý. Se svou současnou manželkou nemá společné děti.
    Exekuce přišly v rozmezí 3 měsíců, obojí přednostní, takže nezáleží na pořadí a budu srážet současně? Je to tak?
    A jak budu počítat vyživované osoby? Druhé vyž. dítě, býv. manželku a současnou manželku (tedy 3 osoby)?

Dál má zam-nec na tom druhém výživném dluh. Při výpočtu částky srážky na dluh budu počítat také tři osoby, nebo už čtyři?

A ještě dotaz - mzdu nebude mít takovou, abych srážela celou částku určeného výživného. Mám tedy srážet poměrnou částkou, pracuji v Pamice a počítá mi to nějak "divně".

Už se v tom začínám ztrácet, budu vděčná za jakoukoliv reakci. Děkuji moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 5. 2014 12:03

RenataH (neregistrovaný)

Re: Exekuce na mzdu - vyživované osoby?
      Pokud jsem to pochopila správně, tak exekuce je na výživné na děti. Výživné manželce platí sám - na základě soudního rozhodnutí, na to není exekuce, je to tak ?
      Pokud ano, pak bych počítala jako vyživované osoby pouze obě manželky. Děti ne. Vypočítala bych 1 částku, kterou bych rozdělila poměrem k výši běžného výživného.

• 19. 5. 2014 12:42

Maci_K (neregistrovaný)

Výživné na děti má exekučně. Výživné na bývalou manželku platí sám ( prozatím, čekám že i to přestane platit ).
      A pro to dlužné výživné mám vyž. osoby posuzovat stejně nebo u téhle srážky zadat už osoby 3?

Snad se neptám moc zmatečně. Děkuji za ochotu

• 21. 5. 2014 9:14

RenataH (neregistrovaný)

Já už jsem vám odpověděla - vypočítáte 1 srážku, tu vydělíte poměrem k výši běžného výživného. Za vyživované osoby počítáte pouze obě manželky, děti ne. Píšete, že mzdu má takovou, že srážka nebude stačit ani na pokrytí běžného výživného, takže dlužné bych zatím neřešila.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).