Re: Záloha v cizí měně
Měli byste mít v interní směrnici stanoveno, jakým kurzem přepočítáváte cizí měnu, jestli denním, dle ČNB nebo např. pevným, měsíčním kurzem a tímto kurzem byste měla přepočítávat.
Dobře, to chápu. Ve směrnici máme denním. Já tedy přepočítám zálohovou fakturu denním kurzem dle ČNB a vyjde mi to 607366,66 Kč a ten rozdíl mezi úhradou a zálohovou fakturou (10805,18) bude kurzovní ztráta? Ještě jsem to nikdy nedělala tak se omlouvám, že se furt ptám. Děkuji
.... máte samozřejmě pravdu, to že
>>je to záloha jsem vypustila.....
>
>Děkuji a ještě jednou se zeptám. Zálohovou fakturu mám
>zadat do účetnictví kurzem ČNB nebo kurzem jakým byla
>zaplacena to jest KB?
Odpověď je jednoduchá - jak jistě víte o nezaplacených zálohách se neúčtuje , tzn je jediná možnost a to kurz KB - platby
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 5. 2014 9:06
Dobrý den, moc bych Vás někoho poprosila o radu. Došla nám zálohová faktura od český firmy ale měna dokladu je USD. Při úhradě nám KB účtovala kurz 20,2011 (po přepočtu vyšla záloha na 618171,84 Kč) a s tímto kurzem jsem tento doklad zadala do účetnictví. Teď mi došel daňový doklad k platbě a na něm je kurz ČNB 19.848 ( po přepočtu s tímto kurzem mi vyšla částka 607366,66). Můžete mi prosím někdo poradit jak to má být správně a který kurz mám použít? Děkuji moc za ochotu.