Re: potvrzení ročního příjmu na přídavky
Nedávno jsme tu probírali, do kterého roku patří PPM za prosinec, vyplacená v lednu. Zjistilo se, že se ke stejnému problému MPSV stavělo v roce 2010 tak a letos už onak. Je to obdobný problém. Naše zákony jsou napsané tak, že oba výklady jsou logicky možné a záleží jen na názoru toho, kdo je zrovna u vesla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 5. 2014 15:19
Dobrý den,
prosím o konzultaci.
Potvrzuji roční příjem pro přídavky a s kolegyní tu řešíme březnovou vratku daně a její započítání do ročního příjmu.
Dotázaly jsme se přímo na Úřadu práce a bylo nám písemně (meilem) odpovězeno takto:
"Zúčtování daně z příjmu je vždy příjmem toho roku, za který bylo zúčtování provedeno. Tzn., že zúčtování roku 2013 i když bylo provedeno letos v únoru, bude příjmem za rok 2013, který budou naši klienti dokládat k žádosti o přídavek na dítě letos v říjnu.
Pokud by klienti pobírali dávku příspěvek na bydlení, kde se dokládá příjem za předcházející čtvrtletí, pak měli přeplatek na dani doložit do příjmu za 1. čtvrtletí 2014, protože jim byl v tomto období vyplacen a byl zúčtován ve výplatě za měsíc březen 2014."
Já osobně jsem v předchozím zaměstnání do ročního přijmu prostě potvrzovala vratku z roku minulého (do potvrzení za rok 2013 jsem zahrnula i vrácení daně za rok 2012 vyplaceno v březnu 2013).
Jak to děláte vy ostatní?
Předem moc děkuji.
Krejčová