Potvrzení ročního příjmu na přídavky

• (neregistrovaný)

19. 5. 2014 15:19

Dobrý den,
    prosím o konzultaci.
    Potvrzuji roční příjem pro přídavky a s kolegyní tu řešíme březnovou vratku daně a její započítání do ročního příjmu.
    Dotázaly jsme se přímo na Úřadu práce a bylo nám písemně (meilem) odpovězeno takto:
    "Zúčtování daně z příjmu je vždy příjmem toho roku, za který bylo zúčtování provedeno. Tzn., že zúčtování roku 2013 i když bylo provedeno letos v únoru, bude příjmem za rok 2013, který budou naši klienti dokládat k žádosti o přídavek na dítě letos v říjnu.
    Pokud by klienti pobírali dávku příspěvek na bydlení, kde se dokládá příjem za předcházející čtvrtletí, pak měli přeplatek na dani doložit do příjmu za 1. čtvrtletí 2014, protože jim byl v tomto období vyplacen a byl zúčtován ve výplatě za měsíc březen 2014."
    Já osobně jsem v předchozím zaměstnání do ročního přijmu prostě potvrzovala vratku z roku minulého (do potvrzení za rok 2013 jsem zahrnula i vrácení daně za rok 2012 vyplaceno v březnu 2013).
    Jak to děláte vy ostatní?
    Předem moc děkuji.
    Krejčová

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 5. 2014 7:16

Líba (neregistrovaný)

Re: potvrzení ročního příjmu na přídavky
      Nedávno jsme tu probírali, do kterého roku patří PPM za prosinec, vyplacená v lednu. Zjistilo se, že se ke stejnému problému MPSV stavělo v roce 2010 tak a letos už onak. Je to obdobný problém. Naše zákony jsou napsané tak, že oba výklady jsou logicky možné a záleží jen na názoru toho, kdo je zrovna u vesla.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).