Re: Následné přiznání FO
FÚ bude v každém případě požadovat Potvrzení o zdanitelných příjmech. Dle mého názoru i Potvrzení o zaplaceném životním pojištění. Nemůže si požádat o opis u své pojišťovny? Nebo-neposlali mu potvrzení z pojišťovny elektronicky mailem?
Proč mu úroky v zaměstnání nezohlednili? Neuvedl je do žádosti o roční zůčtování daně?
>>Dobrý den, prosím poraďte. Mám udělat daňové přiznání
>>FO synovci, kterému v zaměstnání provedli RZ, ale
>>neuplatnili zaplacené úroky. Životní pojištění mu
>>uplatnili. K daňovému přiznání mám doložit i potvrzení
>>o
>>uhrazení životního pojištění, ale to si nechali v
>>jeho
>>zaměstnání. Dále nemá k doložení "Potvrzení o
>>zdanitelných
>>příjmech a .." ale má Výpočet daně a daňového
>>zvýhodnění. Musí si vyžádat ze zaměstnání potvrzení o
>>zaplaceném život.pojištění a to "Potvrzení o
>>zd.příjmech"??
>>Nebo stačí to že živ.poj. už uplatnili a RZ provedli?
>>(A
>>doloží jenom to co má? Mám obavy aby to FÚ stačilo.)
>
>FÚ bude v každém případě požadovat Potvrzení o
>zdanitelných příjmech. Dle mého názoru i Potvrzení o
>zaplaceném životním pojištění. Nemůže si požádat o opis u své
>pojišťovny? Nebo-neposlali mu potvrzení z pojišťovny
>elektronicky mailem?
>Proč mu úroky v zaměstnání nezohlednili? Neuvedl je do
>žádosti o roční zůčtování daně?
Uvedl, ale nedoložil k tomu hypoteční smlouvu, tak mu to nezohlednili. Řeknu mu, aby si ty doklady sehnal. Děkuji Vám.
>
Podáváte řádné DAP, kde dokládáte potvrzení o příjmech s údajem, že BYLO provedeno RZ a s jakým výsledkem. To pak zohledňujete i v DAP. Vše musíte doložit znovu včetně té smlouvy o hypo, pokud to chce uplatnit
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 5. 2014 20:40
Dobrý den, prosím poraďte. Mám udělat daňové přiznání FO synovci, kterému v zaměstnání provedli RZ, ale neuplatnili zaplacené úroky. Životní pojištění mu uplatnili. K daňovému přiznání mám doložit i potvrzení o uhrazení životního pojištění, ale to si nechali v jeho zaměstnání. Dále nemá k doložení "Potvrzení o zdanitelných příjmech a .." ale má Výpočet daně a daňového zvýhodnění. Musí si vyžádat ze zaměstnání potvrzení o zaplaceném život.pojištění a to "Potvrzení o zd.příjmech"?? Nebo stačí to že živ.poj. už uplatnili a RZ provedli? (A doloží jenom to co má? Mám obavy aby to FÚ stačilo.)