Re: Pozdní nástup na MD
Děkuji, taky jsem si to už v zákoně našla. Paní Jasná, s čím si to pletu, těch 22 týdnů? Nebývalo to někdy dříve? Já mám tak nějak v paměti, že když na MD nastoupila později než 42 dní před, tak že tam bylo něco s počítáním doby od skutečného dne porodu a že se ta žena mohla o část PPM ošidit. Nevzpomínáte si? Teď se neošidí, protože v době, kdy již měla být na PPM, pracuje, takže místo PPM má mzdu, to je jasné. Nebylo to dřív nějak jinak?
Re: Pozdní nástup na MD
nepletete si to, opravdu to dříve(asi tak před 5 lety) platilo. Dříve, pokud nastoupila později než 6 týdnů před plánovaným porodem, měla PPM pouze 22 týdnů po porodu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 5. 2014 15:55
Prosím pěkně, platí, že když žena nastoupí pozdě na MD (PPM), např. 41 dnů před předpokládaným datem porodu, náleží jí PPM 28 týdnů od nástupu na MD, ale maximálně 22 týdnů ode dne skutečného porodu?
Nebo obráceně: 22 týdnů od porodu, ale maximálně 28 týdnů od nástupu na MD?
Nějak si to v hlavě nemůžu srovnat - může se stát, že při pozdním nástupu na MD bude mít počet dní pobírání PPM zkrácený o víc, než o kolik později nastoupila na MD?
Např. plánovaný porod 11.6., ona místo 30.4. nastoupila na MD až 1.5.
Bude mít pobírání PPM zkrácené jen o 1 den nebo se může stát, že o víc, protože záleží na skutečném datu porodu?