Darování nemovitosti pod hypotékou

• (neregistrovaný)

21. 5. 2014 19:41

Vážení přátelé,
    přeji vám krásný den a chtěl bych vás poprosit o radu.
    Máme se ženou nemovitost a chtěli bychom jí již nyní přepsat na svoje dvě děti. Pozor, oba jsme ve druhém manželství, proto naše děti nejsou "praví" sourozenci. Zde by neměl být žádný problém.
    Ale můj dotaz: "Dům je pořízený na hypotéku, kdy polovina je již splacena, je možné v době placení hypotéky přepsat dům na naše děti, tedy na každého polovinu?
    Děkuji a přeji úspěšné dny. S pozdravem
    Zdeněk

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 5. 2014 20:53

Katka2 (neregistrovaný)

Re: Darování nemovitosti pod hypotékou
      1) Podívejte se do hypoteční smlouvy, co jste podepsal za podmínky. Obávám se, že tam bude zcela jasně napsáno, že nemůžete.
      2) I kdybyste bod 1 chtěl porušit a riskovat sankce, pokud máte zástavní právo, tak vám to katastr nepřepíše.

• 21. 5. 2014 21:02

Zdeněk H. (neregistrovaný)

Moc Vám děkuji, myslel jsem si to. Přeji Vám vše pěkné. Zdeněk

• 21. 5. 2014 22:27

EvaP (neregistrovaný)

vloni jsme toto také řešili a právník nám sdělil, že můžeme prodat bez ohledu jestli je tam zástava nebo není (zástava zůstane "viset" pořád na nemovitosti) s tím, že se nevyžaduje žádný souhlas od toho, kdo má na nemovitosti zástavu, těm se to jen oznámí... ale nevím, jestli se něco letos ohledně tohoto nezměnilo

• 22. 5. 2014 9:41

Katka2 (neregistrovaný)

A udělali jste to a katastrem to prošlo a banka na to přišla ? Nerejpu, fakt mě to zajímá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).