Re: peněžitá pomoc v mateřství
k ukončení neschopenky už nic nedodáváte.
K žádosti o PPM doložit přílohu a poslat na OSSZ.
RO je tak jak uvádíte, v lednu bude ve vyloučených dobách 30 dnů a VZ za ten den svátku, v ostatních měsících VD celý měsíc a VZ 0. Náhradu za 14 dní PN neuvádíte, neplatí se z ní SP:
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 5. 2014 10:34
Dobrý den,
mám zde zaměstnankyni, která je od 2.1.2014 na neschopence kvůli rizikovému těhotenství a donesla mi V. díl rozhodnutí o ukončení dočasné pracovní neschopnosti. Tento díl pošlu na okresní správu sociálního zabezpečení, že? Přikládám k němu nějakou přílohu?
Pak mi zde donesla Žádost o peněžitou pomoc v mateřství. Toto taktéž zašlu na okresní správu sociálního zabezpeční,že? A k tomuto vyplním přílohu k žádosti o peněžitou pomoc v mateřství? A prosím jaké mám uvést rozhodné období? Bude to 1.5.2013-30.4.2014? S tím, že v lednu 2014 má proplacen jen svátek a náhradu ve 14 dnech pracovní neschopnosti, tak tam uvedu jen toto a únor 2014 až duben 2014 nic?
Řeším poprvé, tak prosím o pomoc.
Předem moc děkuji