Re: exekuce výpočet - prosím o kontrolu
program počítá podle toho, jak máte exekuce zadány. Pokud přišly v 1 den, pak z 1/3 srážíte obě, ze 2.třetiny přednostní. Pokud přišla nejdříve nepřednostní a pak přednostní, srážíte tak,jak jste psala - na obě stejně (každou z 1.třetiny)
aha, nejdřív přišla nepřednostní a potom přednostní, takže se musím podívat na možnost zadávání data pořadí v programu, moc děkuji.
vstupují Vám do diskuse, když má pracovník více exekuci,které přicházejí po sobě, tak si myslím, že jsou takzvaně v pořadí, proto srážím podle datumu napřed jednu, když doplatí tak druhou atd. nebo přednostní exekuce se musí srážet ihned. prosím o radu.
pokud jde o exekuce stejné důležitosti (přednostní x nepřednostní) máte pravdu, ale pokud srážíte nepřednostní a přijde vám přednostní, musíte ihned z 2.třetiny srážet tu přednostní. Nepřednostní srážíte podle pořadí z 1.třetiny, přednostní podle pořadí z 2.třetiny (současně i z 1.), výživné má ve 2.třetině absolutní přednost
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 5. 2014 7:55
Dobrý den,
prosila bych zkušenou mzdovou účetní o přepočítání srážky na exekuci, program počítá jinak než já, pracovnice má daňové zvýhodnění na dvě děti, žije s manželem, bonus do čisté mzdy nepočítám, srážka je na přednostní i nepřednostní exekuci zároveň:
HM 16 940
ČM bez bonusu 15 075
nezabavitelná částka na 4 členy rodiny mi vychází 10 831
program mi počítá na přednostní ex srážku 1 891 a na nepřednostní 937, mě vychází srážka na obě stejně po 1414,
Nevím, co je správně, proto prosím o pomoc.
Děkuji.