Re: Odměny do 30tis.Kč bez odvodů SP a Z
To je, když např. šéf pošle trhat v zimě zaměstnance jahody - mimo jejich pracovní poměr .-)
ZDP
§ 10
Ostatní příjmy
(1) Ostatními příjmy, při kterých dochází ke zvýšení majetku, pokud nejde o příjmy podle § 6 až 9, jsou zejména
a) příjmy z příležitostných činností nebo z příležitostného nájmu movitých věcí, včetně příjmů ze zemědělské výroby a lesního a vodního hospodářství, které nejsou provozovány podnikatelem,
+ (3) Od daně jsou, kromě příjmů uvedených v § 4, osvobozeny
a) příjmy podle odstavce 1 písm. a), pokud jejich úhrn u poplatníka nepřesáhne ve zdaňovacím období 30000 Kč; přitom příjmem poplatníka, kterému plyne příjem z chovu včel a u kterého nepřekročí ve zdaňovacím období počet včelstev 60, je částka 500 Kč na jedno včelstvo,..
Re: Odměny do 30tis.Kč bez odvodů SP a Z
Ale to se netýká mezd. Já myslím, že to spíš bude ten příspěvek na penzijko nebo životko nebo na obojí, zkrátka max. 30000 ročně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 5. 2014 12:37
Dobrý den, zaměstnavatel za mnou jako mzdovkou přišel s tím, že existuje, že by se ze mzdy z nějaké odměny nemuselo odvádět ZP a SP až do výše 30 tis. Kč. Nevíte o co jde? Připadá mi to jako nesmysl, prý mu to říkal známý podnikatel... Nemůže to být příspěvek zaměstnavatele na penzijko? Vůbec netuším o co jde, mám zjistit :-) Netušíte? Děkuji