Re: Chybné daňové zvýh. + nepřednostní s
Děkuji za odpověď, ale opravdu jsem mu poslala více, protože jako vyživovanou osobu jsem ji nepočítala :-( (je to ten případ jak jsem se již ptala, vyživovací povinnost k této dceři naší zaměstnankyně má otec dítěte). No nechám to být, opravím si jen daň a "mzdu k výplatě". Hezký ikdyž propršený den.
Re: Chybné daňové zvýh. + nepřednostní s
Je to jinak, naše zaměstnankyně, které jsem tu mzdu pokazila má dceru a ta dcera má miminko. Exekuce je na naši zaměstnankyni, ale tu dceru ji jako vyživovanou již od jejích 18 let neuplatňuji, protože jí bylo 18 a měl by ji vyživovat otec toho miminka. Prostě jako vyživovanou jsem ji stopla, ale jako daňové zvýhodnění ne. Asi to píšu složitě. Přesto děkuji za vaše rady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 5. 2014 9:09
Dobré ráno,
prosím o radu. Zjistila jsem, že jsem omylem uplatnila daňové zvýhodnění na dítě v dubnu, přitom ji bylo 18 již v březnu a nestuduje (je na mateřské). Opravit to asi nebude problém, vypočtu správně a rozdíl na dani s FÚ vyrovnám v dalším měsíci (jedná se jen o necelou tisícovku) a se zaměstnankyní se také srovnám (přeplatek mi vrátí). Horší je, že paní má nepřednostní exekuci - co s ní? Poslala jsem totiž mojí chybou exekutorovi víc, než jsem měla. Mám nechat jak je nebo informovat i exekutora a snížit další srážku? To ovšem nevím, jak přesvědčit mzdový SW aby vypočetl za květen méně, než má :-(
Moc děkuji za jakoukoli radu.