Re: sleva na invaliditu
Slevu na invaliditu poskytnete až vám doloží potvrzení, že pobírá invalidní důchod. Od následujícího měsíce po předložení všech dokladů poskytnete slevu na invaliditu. V RZD nebo daňovém přiznání pak uplatní slevu na invaliditu od března.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 5. 2014 11:29
Dobrý den,
prosila bych zkušenější o radu:
pracovnice mi dnes 28.5.2014 nahlásila, že ji byl přiznán invalidní důchod, donesla mi rozhodnutí o přiznání invalidního důchodu pro invaliditu I. stupně od 20.2.2014. Požádala jsem ji, aby mi ještě donesla potvrzení z OSSZ, že je jí důchod vyplácen.
A teď řeším, od kdy ji můžu dát slevu na dani na invaliditu.
Prosím poradíte?
A ještě jeden malý dotaz: v tom rozhodnutí se píše, že ji důchod přiznávají z důvodu dlouhodobě nepříznivého zdravotního stavu a že její pracovní schopnost poklesla o 35%. Musíme ji poslat na zdravotní prohlídku? A je vůbec možné, že invalidní důchod přiznají člověku, který roky nemarodil a chodí normálně do práce na celý úvazek? Jsem koukala, když mi ten papír dávala, nikdy nemocná nebyla........
Děkuji