Přerušení živnosti

• (neregistrovaný)

28. 5. 2014 15:36

Dobrý den,
    obracím se na Vás s prosbou. Manželova účetní je již více jak půl roku v nemocnici a její stav je vážný. DPFO jsme odložili s tím, že manžel bude zastoupen daňovým poradcem a přiznání podáme až v červnu. Vede DE a je plátcem DPH. Poradce chce mít připravené podklady a já si takové to běžné účtování ještě pamatuji, tak jsem to chtěla připravit, ale zjišťuji, že si ve spoustě věcech nevím rady. Tento rok totiž manžel poprvé přerušil od 5.11.2013 do 28.2.2014 sezónně živnost a já nevím, jak se v takovém případě postupuje. Má zásoby zboží, stroje zařazené v HM. V této době mu také nadále chodily faktury za telefon a on je platil z běžného účtu. Můžu to udělat tak, že tyto fa.nezahrnu do účetnictví, platby dám jako nedaňový výdaj a zrovna tak i všechny ostatní bankovní poplatky, které každý měsíc v tuto dobu banka strhávala? A jak zaúčtovat, když v době kdy měl přerušenou živnost doplatil zpětně sociální a zdravotní a některé neuhrazené přijaté faktury z předešlé doby? Jak se mám vůbec celkově účetně vypořádat s tím přerušením?
    Mockrát Vám předem děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).