Re: OSSZ a Exekuce
Takže sociálka mu bude platit 1 den nemocenskou, ano? Na sociálku musíte poslat kopie toho exekučního příkazu a informaci, jakou nezabavitelnou částku ten člověk má a jakou výši z této nezabavitelné částky jste při výpočtu exekuční srážky v tomto měsíci uplatnila.
Děkuji, takže nemůžu neprodleně odeslat Ukončení PN na OSSZ, musím počkat na prémie a odměny, spočítat čistou mzdu, odečíst bonus na děti, .. vypsat přílohu , zkopírovat exekuční příkazy a pak teprve 20.6. poslat na sociálku? Je to boj.
Takže až to odešlu, dostane tu nemoc uhrazenou od OSSZ, sníženou o zbytek exekuce, tzn., že v červenci by mu mohly přijít peníze za květen. Jedním dílem ho lituji, druhým dílem lituji sebe, že mám s jeho exekucemi tolik administrativy. Díky moc, alespoň vím, jak to mám udělat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 5. 2014 11:31
Dobrý den, máte někdo zkušenosti s neschopenkou a exekucí? Ráda bych poprosila o názor. Zaměstnanec donesl Ukončení prac.neschopnosti, ale ta doba je 22 dnů. Nyní mzdu nezpracovávám, výplatní termín máme až 20-tý den v měsíci.Mezitím dostanu podklady pro výpočet odměn. Normálně bych vytiskla přílohu a vše poslala na OSSZ. Mám ale povinnost neprodleně odeslat ukončení na OSSZ, ale nemůžu to tam poslat bez spočítané exekuce, takže co mi radíte? Mám počkat do 20.6. a poslat to na OSSZ s přílohou o zaplacených částkách na danou exekuci anebo hned s nějakým dopisem, že zbytek pošlu pak? Také mě není jasné co všechno musím posílat, pokud máte někdo zkušenost, prosím napište. Děkuji mooc!