Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
29. 5. 2014 19:34
Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu při dovozu z Číny. Nejsem si jistý výší základu daně. V ruce mám JSD, fakturu za zboží a fakturu od firmy co zajišťovala přepravu a veškeré papírování. A zde mi začíná zádrhel.
Na faktuře od přepravce je jen jedna částka s textem doprava all inclusive. Což jsem dneska zjistil, že tato částka obsahuje přepravu z Číny do ČR a ostatní náklady (překládka, atd.). A aby toho nebylo málo, tak na přepravním listu je místo dodání Hamburk.
Na JSD mám vyčíslené clo, které má zaplatit ale i DPH, to platit nemá, ale vyčíslené tam je.
Když dám příklad.
Cena zboží: 130.000 USD
Doprava all inclusive: 10.000 USD (osvoboz. s nárokem na odpočet)
Clo: 130.000 Kč.
Kurz: 20Kč/ 1 USD
Základ a DPH vyčíslené na JSD: 2.890.000 Kč, 606.900 Kč.
Podle člověka z přepravní firmy je to DPH vyčísleno správně. Mě by zajímalo jestli má pravdu. Jestli ano, tak co mám dělat s tou zbylou částkou z dopravy???
Předem moc děkuju za postřehy.