Exekuce z výsluhy

• (neregistrovaný)

30. 5. 2014 7:46

Dobrý den, dostala jsem na tuto stránku odkaz. Chtěla bych Vás tu moc poprosit o radu. Bohužel jsme se s manželem dostali do fin. problémů a došlo to až tak daleko, že je na nás podána exekuce. Snažíme se posílat splátky co se dá, ale manželovi (osvč) pár odběratelů nezaplatilo.

Můj dotaz zní: 1)mám výsluhu - budou mi i zní srážet exe?
    2) počítá se jako vyživovaná osoba manžel za stavu stejné exekuce?
    3) manžel má na účtě nějaké peníze, ale ten exekutor zablokoval. Peníze máme prý sehnat kde chceme, ale ty peníze z účtu si nestrhnul a po nás chce celou částku (plus výdaje atd.)
    4) manžel nedostává ani nezabavitelnou částku v bance mu bylo řečeno, že si přece manželka vydělává tak ať ho živím. (moje čistá mzda je 10.000,- + 5.000,- výsluha)

Předem velice děkuji za pomoc a rady. JR

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 5. 2014 23:17

J.P. (neregistrovaný)

Re: exekuce z výsluhy
      Ad 1) ano
      Ad 2) ano
      3) pravděpodobně není dosud pravomocný exekuční příkaz, po nabytí právní moci bude od dlužné částky odečteno
      4) nezabavitelná částka zůstat musí, ale jen z příjmů typu důchod, mzda. Nepíšete co dělá manžel a jaký typ příjmů má, pak se těžko dá něco říci.

• 1. 6. 2014 9:40

Jana R. (neregistrovaný)

velice Vám děkuji za odpovědi! K bodu 4) manžel je osvč - příjem má z podnikání

• 1. 6. 2014 21:37

J.P. (neregistrovaný)

Pak jediný způsob jak si zachovat nějaký příjem je co nejvíce se vyhnout bezhotovostním platbám. A samozřejmě snažit se dohodnout na splátkách a dohodu plnit, exekutor pravěpodobně nebude pak kontrolovat stále účty a nebude realizovat mobiliární exekuci - výtěžnost je velmi nízká a v případě že dlužník spolupracuje, nevyplatí se.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).