Re: fyzická osoba - 2 provozovny- účtová
Vedu v jedné daňové evidenci a v mém účetním SW si mohu dvě různé činnosti oddělit střediskem nebo výkonem.
Tzn. středisko O - obchod
středisko K - kavárna
a všechny položky, které eviduju, označím příslušným střediskem.
A když chce klient vidět výsledek jen jedné činnosti, vygeneruji si
sestavy dle středisek...
No právě - v té daňové evidenci mám jen dané kódy a myslím že analytikou by to bylo složitý - tedy spíš nepřesný - že bych přesně všechno správně zadala. V podvojném by to bylo jasnější..
Ty střediska bych chápala, zkusím se zeptat programátorů...
A v nejhorším - mohla bych to vést jak jsem výše uváděla?
Děkuji moc.
Tak už jsem to zjistila, středisko lze zadat a vyšlo by to, jak píšete.
Jen si myslím, že je to hodně pracné a nezapomenout správně zadat..v tom případě ještě třídíte ty doklady zvlášť nebo dohromady s označením provozovny.. Myslím, že by to bylo dost nepřehledný.. - prosím ještě vaši zkušenost, díky
Ano přesně tak, mám střediska těch provozů + jedno "splachovací", kam dávám položky, které prostě na střediska přiřadit nejdou.
A doklady netřídím já, nýbrž klient, on přece musí vědět, co kam kupoval, jak já bych to mohla poznat? Jestli ten konkrétní cukr kupoval do obchodu, nebo do kavárny. A taky to chce trochu disciplínu od klienta, ale koneckonců, je to v jeho zájmu, on chce vést DE odděleně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 6. 2014 9:22
Prosím Vás, vyvstala mně taková technická otázka při účtování fyzické osoby, která má 2 provozovny - obchod a kavárnu (na jedné adrese).
Samozřejmě chce evidenci vést odděleně pro i svůj přehled.
Mohu prosím vést 2 daňové evidence, chce 2 běžné účty, já 2 penežní deníky a pak zdanit příjmovkou klasicky dohromady?
A ještě bude plátce DPH, tam samozřejmě musím měsíčně dohromady - tedy do záznamky DPH z jedné provozovny bych napasovala celkem údaje pro DPH z druhé. Snad to ničemu neodporuje, ale mohl byste mi to prosím někdo z vaší zkušenosti poradit, zda to tak lze? Případně jak jinak? Mockrát děkuji.