Re: sponzoring
tady by bylo optimální mít smlouvu, kde je popsáno, co se vlastně platí
pokud máte DD na poskytnutí reklamy a jste schopni nějakým způsobem i prokázat, že k ní došlo (video, fotky atd.), jde o daňový náklad
výrobky poskytnuté zdarma bez protiplnění jsou dar - tady se řídíte ustanovením §25 odst. 1 písm. t) ZDP - hodnota do 500,- Kč vč. loga je daňový náklad
Volala jsem do společnosti, která nám provedla v televizi reklamu a bylo mi řečeno, že poskytnutí výher je součástí sponzoringové reklamy a mělo by být vše daňovým nákladem. Tak teď vůbec nevím, jak na to :-(
Všechny výrobky jsou samozřejmě dražší.
Můžu prosím ještě dotaz? Ta hodnota se počítá z ceny pořízení nebo prodejní? Děkuji
Nevím o co se tedy jedná, ale v zákonu o reklamě jsem vyčetla toto:
Sponzorováním se rozumí příspěvek, poskytnutý s cílem přímo nebo nepřímo podporovat výrobu nebo prodej zboží, poskytování služeb nebo jiné výkony sponzora, pokud není dále stanoveno jinak.
Sponzorem se rozumí právnická nebo fyzická osoba, která takový příspěvek k tomuto účelu poskytne. V rozhlasovém a televizním vysílání se sponzorováním rozumí příspěvek poskytnutý právnickou nebo fyzickou osobou, která neprovozuje rozhlasové nebo televizní vysílání nebo nevyrábí zvukové, obrazové nebo zvukově obrazové záznamy, a příspěvek je poskytnut za účelem financování rozhlasových nebo televizních pořadů s cílem propagovat obchodní firmu, název právnické osoby nebo jméno a příjmení fyzické osoby, ochrannou známku, sponzora nebo jeho služby, výrobky nebo jiné výkony.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 6. 2014 11:58
Dobrý den
prosím o radu se zaúčtováním a dph.
Na základě objednávky jsme sponzorovali SMS soutěž v televizi.
Zaplatili jsme určitou částku + DPH a výhercům soutěže ještě poskytli ceny( výrobky).
Mohu prosím vše brát jako náklad na reklamu? A jak to bude s DPH u výher?
Moc děkuji