Doklad k dobírce

• (neregistrovaný)

2. 6. 2014 12:12

Prosím, poraďte. Začínám s e-shopem a vedu si DE. Odeslala jsem zboží na dobírku Českou poštou a peníze mi pošta vrátila v hotovosti s ústřižkem složenky, kde není uveden ani datum, kdy jsem peníze od pošty přijala. Stačí mi tento ústřižek jako doklad? Nebo bych měla od pošty požadovat ještě nějaký doklad o přijetí peněz.
    Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 6. 2014 19:59

. (neregistrovaný)

Re: doklad k dobírce
      Vy přijímáte peníze, Vy byste měl mít zdokladovaný tok peněz - třeba tím, že budete mít příjem zaevidovaný v pokladní knize (peněžním deníku) s datem, kdy jste hotovost od České pošty obdržel.
      Do budoucna, pokud toho budete mít více, bych doporučila spíš na toto používat bankovní účet.

• 2. 6. 2014 21:11

Iviik (neregistrovaný)

To mi je jasný, že to musím mít zdokladované. Ale právě nevím, jakým způsobem.Když mi dají pouze ústřižek ze složenky bez datumu, to předpokládám mi nestačí jako doklad k evidenci do peněžního deníku.
      Napadlo mě, že bych to řešila výdajovým pokladním dokladem, který bych si nechávala od pošty potvrdit, že mi peníze vydali. Šlo by to tak?

• 2. 6. 2014 21:53

. (neregistrovaný)

Když už byste chtěl vést pokladnu a vystavovat pokladní doklady, tak si vystavíte pro sebe příjmový pokladní doklad. A poště byste měl dávat originál stvrzenky od příjmového pokladního dokladu, aby oni měli doklad o vydání peněz. Těžko můžete za poštu vystavovat její výdajový pokladní doklad.
      Podívejte se do Zákona o daních z příjmů §7b, jak byste měl vést DE.
      Řešila jsem to tak, že podnikatel v okamžiku, kdy dostal od pošty útržek složenky, napsal na druhou stranu datum přijetí peněz od pošty + svojí parafu.

• 3. 6. 2014 12:13

Iviik (neregistrovaný)

mockrát děkuji.
      Budu to také takto řešit. Jen prosím o radu, parafa je podpis. Stačí tedy, když si to podepíšu? + tedy datum přijetí.

• 3. 6. 2014 12:16

. (neregistrovaný)

Podle mého názoru ano.
      Parafa = zjednodušený podpis

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).