Re: Rozvržení prac.doby -nepřetržitý odp
§ 92
(1) Zaměstnavatel je povinen rozvrhnout pracovní dobu tak, aby zaměstnanec měl nepřetržitý odpočinek v týdnu v trvání alespoň 35 hodin.
Když skončíte v pátek a půjdete do práce v neděli, tak 35 hodin nepřetržitého odpočinku dodržíte, zaměstnavatel nic neporušuje.
Re: Rozvržení prac.doby -nepřetržitý odp
Děkuji za přesný výklad. Ještě prosím o jednu podotázku.Též se mi i stane, že půjdu v týdnu Po 12 hod, Ut 12 hod, st volno, čt 6 hod, Pá 6 hod, so volno a neděle 12 hod. Tj.48 hod za týden (oproti 30 hod ve smlouvě). Lze se bránit. Smlouva je na jednosměnný provoz, ale prac v organizaci s nepřetržitým provozem, zřejmě mi to může zaměstnavatel nařídit. Doporučujete mi, to nějak smluvně ošetřit. Takto je to pro mě značně nevýhodné (časově i finančně).
Děkuji Eva
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 6. 2014 22:16
Dobrý den, mám prac.úvazek 0,75, 6hodinová prac doba, tj.30hod týdně. Nyní z provozních důvodů bych měla v po sobě jdoucích 3 týdnech takto:5dní po-pá 8 hod denně,další týden též po - pá 8 hod denně a k tomu ještě Neděli 12 hod směna. Následuje týden po-pá 6 hod denně a k tomu opět neděle 12 hod směna. Po té zpět ve svém režimu. Přesčasové hodiny budu vybírat náhradním volnem, resp. při kratším úvazku se vlastně ani nejedná o přesčas. Mohu odmítnout jít o víkendu do práce,pro porušení ZP o nepřetržitém volnu.
Děkuji za cenné rady.
Eva