Re: Zkušební provoz
myslím, že jsem vám už odpovídala-nám zařazení do majetku a zahájení odpisování u zkuš. provozu schválil daňový poradce
citace ze školení pracovníka FŘ:
zkušební provoz dle §124 zákona č. 183/2006 Sb.
zkušebním provozem stavby se ověřuje funkčnost a vlastnosti provedené stavby podle projektové dokumentace. Pokud nebylo provedení zkušebního provozu uloženo stavebním povolením, může stavební úřad na podkladě požadavku dotčeného orgánu nebo žádosti stavebníka anebo v jiném odůvodněném případě stanovit rozhodnutím, které je prvním úkonem v řízení, že kolaudační souhlas lze vydat jen po provedení zkušebního provozu. V rozhodnutí uvede zejména dobu trvání zkušebního provozu stavby, a je-li to nutné, stanoví pro něj podmínky, popřípadě podmínky pro plynulý přechod zkušebního provozu do užívání stavby.
lze považovat za majetek ve stavu způsobilém k obvyklému užívání
ano odpovídala jste mi, ale myslíte, že to bude stejné i u Tech. zhodnocení budovy, protože u této přístavby se jedná o technické zhodnocení budovy stávající. Mám trošku obavy, aby třeba tam nebylo něco, co by se třeba mohlo vykládat jinak. Můj názor je také, že bych mohla začít s odepisováním, ale protože už to čtu asi po 15tý (stavební zákon), tak mi přijde, že by se všechno nechalo vykládat jinak :-) proto jsem chtěla vědět, nějaké jiné názory a děkuji moc i za ten váš.
ale pořád se jedná o stavbu - jestli je to nová budova nebo přístavba
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 6. 2014 9:56
dobrý den, chtěla bych se zeptat na zkušební provoz, protože názory se opět rozcházejí. Já si myslím, že můžu přístavbu brusírny, tedy to TZ uvést již teď ve zkušebním provozu, který máme stanovený do konce roku. Můžu se zeptat na Vaše názory? Máte někdo zkušenost. Uváděli jste ve zkušebním provozu nebo mám čekat až na kolaudaci? Díky předem všem za názory a rady.