Re: exekuce a dohoda o provedení práce
Pokud má u zaměstnavatele souběh, pak mzdu a odměnu sečtete a provedete z této částky exekuční srážku.
Vždyť to p.Jasná píše, standardně bývá na exekučním příkazu, že je to exekuce na mzdu, pak srážíte pouze ze mzdy, ne z dohody. ALe pokud Vás exekutor požádá o součinnost a přijde na to, že má dotčný i příjem z dohody, může exekuci rozšířit i na jinou peněžní pohledávku a pak mu dohodu musíte srazit celou.......
Dobrý den, chtěla bych se zapojit do diskuze a optat, zda uvažuji správně - pakliže přijde exekuce na jinou peněž.pohledávku, budu srážet exekuci z dohody o provedení práce, ale bez použití nezabavitelné složky, defacto co si zaměstnanec vydělá v čistém, půjde celé na exekuci, jelikož u nezabavitelných částek se hovoří o mzdě, kdežto u DoPP se jedná o odměnu. Je to tak? Je mi to zvláštní použít celou odměnu na exekuci, proto se raději ptám. Navíc na netu jsem našla články ing. Klímové, lektorky, která přednáší mzdovou a příbuznou problematiku, právníka i jiné, kteří rezolutně píší, že z dohody o PP NELZE provádět exekuční srážky, tak jsem nerozhodná :-( prosím o radu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 6. 2014 5:40
Dobrý den
prosím jestli mi může někdo poradit.
Zaměstnanec má dohodu o provedení práce , může mu být z této odměna prováděna srážka na exekuci? Nebo u dohody o PP ne.
Jiný zaměstnanec má srážky na základě oddlužení, ty se počítají i z dohody o provedení práce narozdíl od exekuce?
Děkuji moc.