Re: oprava odvody ZP
Vypočtete dopl. jen za dobu od 1.4-10.4., tedy dobu, kdy nebyla osobou, za kterou platí stát. Za dobu od 11.4.-30.4. spočítáte, kolik ne to připadá zaplacený doplatek do MVZ, který se tím stává
přeplatkem. To samé bude přeplatek za květen, pokud nedosáhla MVZ v květnu. Vyčíslíte, podáte 2 opravné Přehledy ( za duben a květen) a požáte buď o vrácení přeplatku . JInak by jim zase nehrál odvod za další měsíc , chtějí vidět zlášť. Ovšem může na to každá ZP mít jiný postup. Dokud nemáte od ní v ruce Rozhodnutí o přiznání a od plátce důchodu o pobírání, tak nic nepodnikejte a dovolenou si užijte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 6. 2014 10:27
Dobrý den, můžete mi prosím poradit jak mám opravit následující:
máme zaměstnankyni, která pracuje na 6 hod. pracovní úvazek a její hrubá mzda nedosahuje výše 8.500,-- Kč / měs., proto doplácíme odvod ZP do minimální mzdy. Teď mi donesla posudek o invaliditě a pravděpodobně bude mít přiznání invalidní důchod I. stupně zpětně od 11. 4. 2014. Jak mám opravit ten odvod ZP, dělá se to nějak v programu mezd nebo se jen podají opravné hlášení, proúčtuje se to v účetnictví a požádá se o vrácení přeplatku?. Nikdy jsem se s tím nesetkala. Děkuji moc.