Re: Stížnost na OSSZv Blansku!
>Chtěla bych se zeptat,kam se obrátit pro radu?Loni v
>říjnu jsem si nechala poslat z Prahy osobní list
>důchodového pojištění.Šla jsem poprosit do Blanska na
>sociálku,zda-li by mě nepomohli aspon orientačně s výpočtem
>důchodu pomoci?Odmítli mě docela drsně,s tím,že tak a
>tak si to na PCudělám.Řekla jsem,že jsem počítačový
>antitalent.Se slzami v očích jsem odešla a scháněla
>někoho,kdo by mě to vypočítal?Mezitím jsem však vyslechla
>tolik stížností na tuto kancelář,že jsem si řekla,že
>se nedám!Včera jsem tam šla opět,protože mám dva roky
>do důchod a chtěla jsem se poradit,jak to udělat?Načež
>mi paní řekla,že to musím zvážit,prože bych přišla o
>dost peněz!A já jí říkám:Ale,jak to mám zvážit,když
>nevím,jaký ten důchod budu mít?A ona,že si to musím
>vypočítat!Bylo mi dobreku,když se všude píše ,že se máme
>obrátit na sociálku ,kam patříme!Všichni si stěžují,ale
>všichni se bojí!Proto prosím o radu!Děkuji Šimáková
>Věra můj email verasimak@seznam.cz
>
Zde máte kalkulačky i s návodem.
Není to vůbec žádná věda si přibližně spočítat kolik by vám ´dělal normální důchod a důchod předčasný.
Jen do kolonek doplníte údaje z osobního listu.
http://www.mpsv.cz/cs/2435
>
All, ale pro někoho je i tato kalkulačka složitá. Zrovna nedávno jsem tu jedné zaměstnankyni počítala, kolik by ji činil důchod, kdyby šla do řádného, a kolik dostane, když půjde do důchodu o rok dřív. Pro nás to je denní chleba, ale někteří lidé s tím mají opravdu problém.
Pokud pracujete, pak bych vám doporučila požádat vaší mzdovou účetní, zda by vám to mohla propočítat. Třeba bude laskavější než úřednice na OSSZ.
Souhlas s paní Jasnou, sama jsem si to nedávno počítala (důchodový věk se blíží mílovými kroky :-)).
A to nejsem úplný laik. Přesto mi to v oblasti zápočtu dob činilo problémy.
Tak k dispozici je víc druhů kalkulaček, proto jsem dala odkaz tam, kde je i docela solidní návod a vysvětlení, co je co.
A podle toho si to spočítal i můj švagr, který je naprostý antitalen jak na počítač, tak na vědomosti o důchodech, takže myslím, že paní to také určitě zvládne.
Jinak nezbývá než vzít čokoládu nebo kafe a jít za tou mzdovou s prosíkem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 6. 2014 13:13
Chtěla bych se zeptat,kam se obrátit pro radu?Loni v říjnu jsem si nechala poslat z Prahy osobní list důchodového pojištění.Šla jsem poprosit do Blanska na sociálku,zda-li by mě nepomohli aspon orientačně s výpočtem důchodu pomoci?Odmítli mě docela drsně,s tím,že tak a tak si to na PCudělám.Řekla jsem,že jsem počítačový antitalent.Se slzami v očích jsem odešla a scháněla někoho,kdo by mě to vypočítal?Mezitím jsem však vyslechla tolik stížností na tuto kancelář,že jsem si řekla,že se nedám!Včera jsem tam šla opět,protože mám dva roky do důchod a chtěla jsem se poradit,jak to udělat?Načež mi paní řekla,že to musím zvážit,prože bych přišla o dost peněz!A já jí říkám:Ale,jak to mám zvážit,když nevím,jaký ten důchod budu mít?A ona,že si to musím vypočítat!Bylo mi dobreku,když se všude píše ,že se máme obrátit na sociálku ,kam patříme!Všichni si stěžují,ale všichni se bojí!Proto prosím o radu!Děkuji Šimáková Věra můj email verasimak@seznam.cz
Zapomněla jsem,že bych chtěla jít do toho důchodu o rok spíš!
děkuji za pochopení!