Ještě jednou prodej auta

• (neregistrovaný)

4. 6. 2014 20:05

Dobrý večer,
    obracím se znovu s dotazem ohledně prodeje auta, kdy je chybně naúčtováno v r.2013 na účtu 504, nebylo dáno na účet 132 zásoby, protože se auto neprodalo do konce roku. Z včerejšího dotazu jsem to pochopila takto, prosím moc o kontrolu.
    V r.2014 naúčtuji 132/426 jiný výskledek hospodaření minulých let a pak 504/132, faktura vydaná 311/604. V rozvaze se mi účet 426 (nákupní cena auta) objeví na řádku A.IV.3 jiný výsledek hospodaření minulých let a popíšu to v příloze v účetní závěrce za r.2014.
    Musím udělat dodatečné přiznání k DzPO, ale nevím jak, firma totiž byla ve ztrátě a daň neplatila a ani po tomto zaúčtování daň nevychází.
    Poradí mi prosím někdo?
    Děkuji za odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 6. 2014 20:48

sb (neregistrovaný)

Re: ještě jednou prodej auta
      Dohledala jsem, že se dodatečné přiznání podává na stejném tiskopise jako řádné s tím, že se uvede den zjištění důvodu podání. Vyznačí se rozdíl proti poslední známé daňové povinnosti ve IV. oddíle tiskopisu. Jenže my jsme měli nulovou daň, byla ztráta. Co mám vlastně vyplnit.
      Moc prosím, poradí někdo?
      Děkuji

• 5. 6. 2014 6:12

alli (neregistrovaný)

dodatečné přiznání bude vyplněno ve všech oddílech jako to řádné
      a ve IV. oddíle uvedete původní ztrátu a novou ztrátu a vyjde vám rozdíl mezi těmito ztrátami

• 5. 6. 2014 6:55

sb (neregistrovaný)

Dobré ráno,
      moc děkuji za odpověď k vyplnění daň.přiznání.
      A co s tím zaúčtováním, mám to správně?
      Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).