Jednatel/ředitel-dodatek k prac. smlouvě

• (neregistrovaný)

5. 6. 2014 10:46

Dobrý den, moc prosím o kontrolu mého "úsilí" :-)

s.r.o., jediný společník/jednatel měl od založení společnosti z roku 1999 HPP se smlouvou na výkon ředitele. To jsem se dočetla, že již od nového roku nemůže být. Bylo mi porazeno, že máme sepsat dodatek k pracovní smlouvě na pozici vedoucí obchodního oddělení a nechat schválit dle §61 zák.o obch. korp. Taktéž vyplácené benefity jako jsou stravenky a příspěvek na životní pojištění. Bude pak už toto v pořádku? Musí být podpisy na dodatku k pracovní smlouvy notářsky ověřené (§13) ? moc děkuji za rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 6. 2014 14:36

nikin (neregistrovaný)

nikdo neporadí :-( prosím
      >Dobrý den, moc prosím o kontrolu mého "úsilí" :-)
      >
      >s.r.o., jediný společník/jednatel měl od založení
      >společnosti z roku 1999 HPP se smlouvou na výkon ředitele.
      >To jsem se dočetla, že již od nového roku nemůže být.
      >Bylo mi porazeno, že máme sepsat dodatek k pracovní
      >smlouvě na pozici vedoucí obchodního oddělení a nechat
      >schválit dle §61 zák.o obch. korp. Taktéž vyplácené
      >benefity jako jsou stravenky a příspěvek na životní
      >pojištění. Bude pak už toto v pořádku? Musí být podpisy na
      >dodatku k pracovní smlouvy notářsky ověřené (§13) ?
      >moc děkuji za rady

• 5. 6. 2014 15:06

Vladimír 22 (neregistrovaný)

Re: nikdo neporadí :-( prosím
      Zkuste si poradit sama dle bodu 4 Pravidel

• 5. 6. 2014 15:24

nikin (neregistrovaný)

Pane Vladimíre, podle tohoto pravidla jsem se řídila, narazila jsem na problém, zasedla jsem a pročítala jsem diskuze, nějaké rady jsem si pročetla, pročetla paragrafy na které bylo odkazováno. Udělala jsem si nějaký svůj úsudek, prosila jsem o kontrolu, zda jsem pochopila správně. Bohužel nejsem dost chytrá na to, abych si se vším poradila sama, navíc moje sebevědomí není nikterak vysoké, tz. i když něco vím vlastně dobře, trochu tomu nevěřím, dokud mi to někdo neodsouhlasí. Omlouvám se, pokud jsem se Vás svým dotazem dotkla, ale nikdy bych si zde nedovolila položit dotaz bez předchozího pokusu "samozjištění". Pokud to tak vyznělo, tak je mi to líto a holt si teď budu muset věřit, že jsem vše udělala správně. Ono bohužel se člověk v diskuzi dočte i od stejných lidí někdy malinko rozdílné rady, jsou způsobené třeba jenom časem....v lednu ohledně ZOK bylo odpovídáno nějak a v dubnu zase trochu jinak. Děkuji a hezký den

• 5. 6. 2014 16:02

alen1 (neregistrovaný)

Jestli to nebude o tom, že ani odborníci v některých věcech nemají stejný názor.
      Já osobně bych ani na vedoucí obchodního oddělení dodatek neuzavírala. Zrovna tyto činnosti se pravděpodobně budou zčásti krýt s obchodním vedením společnosti, což patří do činnosti jednatele.
      Na podpis dodatku/pracovní smlouvy sám se sebou jsou naprosto rozdílné názory - od eventuality podepsat před notářem(případně orgánem pověřeným legalizací), po zmocnění jiné osoby k tomuto úkonu.
      Jen podotýkám, že problematika je složitá a rozhodně se necítím být
      "povolána" k jednoznačné odpovědi.
      Bohužel, až soudní judikatura ukáže, který názor a postup byl ten správný.

• 5. 6. 2014 17:02

nikin (neregistrovaný)

děkuji moc.........

opravdu by mě zajímalo, jak to budou všechny ty firmy řešit. :-(

hezký den

• 6. 6. 2014 8:03

miruna (neregistrovaný)

Problematika je složitá vlivem vládních úředníků, kteří vymysleli to, co teď "máme na stole". Proč by vymýšleli jednoduché, přehledné a srozumitelné zákony - protože je jim to úplně "šumafuk" !!! Jsem naopak přesvědčený, že to mnohým vyhovuje, protože se na to nabalí další lidé, kteří na to přece musí udělat školení, semináře, odborné publikace, když je to tak hrozně složité !
      A teď k věci - předesílám, že je to pouze můj soukromý názor:
      1. Smlouvu na ředitele bych ponechal.
      2. Klíčová je podle mého názoru pracovní náplň, která musí být naprosto jasně odlišná od té, kterou má jednatel.
      3. Pracovní náplň musí samozřejmě odpovídat skutečné činnosti - nemůže být jen "něco být napsané na papíře" a ve skutečnosti to vůbec nedělat. Tady to musí být opravdu podložené, to ještě jednou zdůrazňuji !
      4. Stejně tak u pracovní náplně jednatele:
      - musí být jasně odlišná od toho, co dělá ředitel
      - musí odpovídat skutečné činnosti, která bude opravdu podložená, ne pouze "něco napsané na papíře", aby se nechalo naprosto jasně prokázat, že to opravdu dělá !
      Tolik můj názor na výše uvedenou problematiku. Mimo jiné vycházím z rozsudku soudu, který se podobou problematikou zabýval a poukázal právě na pracovní náplň, která neodpovídala skutečnosti a navíc v mnohém "splývala" s činností jednatele.
      P.S. Musel jsem zkrátit text předchozích příspěvků :-)

• 6. 6. 2014 9:02

nikin (neregistrovaný)

děkuji za názor, funkce ředitel je historicky už déle. Ve skutečnosti jednatel /zaměstnanec dělá dispečera, uklízeče, opraváře, a kontroluje manželku a syna, zda plní své úkoly tak jak mají. A samozřejmě řeší problematické zakázky s problematickými a choulostivými klienty - to syna dělat nenechá.

• 6. 6. 2014 15:47

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Re: § 61/3 ZOK
      Jen maličkost, nezapomenout na § 61/3 ZOK, podle kterého musíte na VH schválit i všechna plnění pro manželku a syna. Asi další opatření pro snížení administrativy.

Hezký víkend!

• 6. 6. 2014 21:04

nikis (neregistrovaný)

Re: § 61/3 ZOK
      děkuji...už jsem to udělala :-)

všem moc a moc děkuji za rady a hezký víkend

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).